Forum eCoal.pl Problem z lokalną stroną www Subskrybuj | ||||
|
||||
damian203
|
Witam
Od wczoraj mam nietypowy problem z stronką ww sterownika podczas lokalnego połączenia, mianowicie strona jest "martwa" tzn. wartości temperatur i inne wskazywane wartości są "zamrożone" czyli nieaktualne. Po kliknięciu w wartość pojawiają się prawidłowe wykresy, mogę sterować sterem, itd. Podczas dostępu przez platformę eSterownik jest wszystko OK. Do tej pory wykonałem następujące działania: wykonałem aktualizację strony www- bez rezultatu, format karty SD i ponownie zapisanie strony www z pliku aktualizacyjnego - to samo, Wymiana karty SD na nową, ponowne wgranie softu- dalej ten sam efekt. Nie wiem już co jeszcze mógłbym zrobić. Miał ktoś może taki przypadek ? Nie mam już innych pomysłów, czyżby jakieś uszkodzenie sprzętowe? Może ktoś z ES coś poradzi? |
|||
|
||||
PrzemekP
|
Włącz konsolę (F12) przy uruchamianiu strony lub kliknij F12 i odśwież stronę. Zobacz czy pojawiają się jakieś błedy.
Nie zaktualizowała się ostatnio przeglądarka ? Na każdej przeglądarce się tak dzieje? |
|||
|
||||
damian203
|
Dzięki z szybką odpowiedź
W konsoli brak błędów. Tak jak piszesz to problem z ostatnią aktualizacją firefoksa. Na edge jest OK . Nie wpadłem na to aby zmienić przeglądarkę. Ale od lat używam firefoxa - nic nie można na to poradzić?? |
|||
|
||||
PrzemekP
|
||||
|
||||
damian203
|
||||
|
||||
PrzemekP
|
A możesz zrobić to samo dla strony otwartej przez eSterownik.pl ?
Ten sam zrzut ekranu. |
|||
|
||||
damian203
|
||||
|
||||
PrzemekP
|
Przy połączeniu przez platformę widoczne są czasy odpowiedzi .. na zrzucie ekranu z lokalnego połączenia czasów brakuje ... wyciąłeś je przy zrzucie ekranu czy ich tam nie ma ?
|
|||
|
||||
damian203
|
nie ma czasów odpowiedzi
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
I to jest problem.
Po kliknięciu w jedno z takich zapytań powinno pojawić się nowe okno z zakładkami. Co jest w zakładce Odpowiedź (Response) ? |
|||
|
||||
damian203
|
||||
|
||||
PrzemekP
|
Czy przy pierwszym zapytaniu (pierwszym z tych które się powtarza) jest jakikolwiek czas reakcji ?
Widać że wielkość odpowiedzi ma jakąś wartość , ale przesłanych jest 0B - czy dla pierwszego zapytania jest tam inna wartość ? Co pokazuje się po najechaniu kursorem na wartość w kolumnie status ? Jest tam szare kółko oraz 200 - jakie jest dokładny komentarz który się tam pokazuje ? |
|||
|
||||
damian203
|
||||
|
||||
PrzemekP
|
Podczas przechodzenia między zakładkami i po powrocie na zakładkę schemat cały czas są stałe wartości ?
W konsoli cały czas jest 0B przesłanych ? Wygląda na to, że przeglądarka uważa, że to jest to samo zapytanie z taką samą odpowiedzią i dlatego nie pokazuje zmian. |
|||
|
||||
damian203
|
Właśnie znalazłem rozwiązanie - wystarczyło wyczyścić pamięć cache przeglądarki i wszystko wróciło do normy.Zobaczymy co będzie dalej,jak pamięć się trochę zapełni, ale obecnie w konsoli widoczne odpowiedzi i "kółka" są zielone.
Pozdrawiam zespół ES i dzięki za pomoc. dodane 2018-01-31 11:15Wczoraj problem powrócił, ale czyszczenie cache przeglądarki już nie rozwiązuje problemu . Może ktoś miał ten problem i ma jakieś rozwiązanie? |
|||