Forum eCoal.pl v3.5 Awaria nowego OEP 10kw Subskrybuj | ||||
|
||||
skiper
|
Witam pomocy od 6dni mam powyższy kociol w dniu dzisiejszym piec sie wylaczyl a przy probie ponownego zalaczenia zaswieca sie wyswietlacz i wywala bezpiecznik. Instalacja jest ok co mam zrobic? W domu zaraz bedzie lodówka.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Sprawdź przewody zasilające .
Odłącz od sterownika pompy itp , może cos robi zwarcie |
|||
|
||||
konto usunięte
|
nie chcę Cię martwić u mnie było podobnie, skończył się na wymianie płyty głównej sterownika, obyś miał więcej szczęścia.... swoją drogą jakaś epidemia dopadła na te sterowniki czy co?
|
|||
|
||||
skiper
|
Teraz jestem w pracy jutro wszystko odlacze bede sprawdzal po kol
ei. Plyte wymienili na gwarancji? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
tak
|
|||
|
||||
skiper
|
Sprawa rozwiazana. Nie wiem co bylo przyczyna ale najprawdopodobniej woda ktora kapala z zaworu cisnieniowego zmoczyla kable od pompy ktore przylegaja do instalacji miedzianej. Moglo dojsc do zwarcia. Dzis kable po calej nocy postoju wyschly i nie ma juz zwarcia.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Tak z ciekawości, wybijala xi różnicowka czy bezpiecznik ES
|
|||
|
||||
skiper
|
wywalało bezpiecznik szklany i różnicówke
dodane 2017-10-09 19:21Czy da się wprowadzić do schematu zawór mieszający ATM przed podłogówką? |
|||
|
||||
karoka65
|
Jeśli podłączysz podłogówkę na obieg 1 to tak, jeśli na drugi to na razie nie ma takiej możliwości.
Na dzisiaj tylko obieg grzewczy 1 obsługuje zawór N-drożny i ten jest widoczny na schemacie. Na drugi możesz wstawić manualny ale widoczny na schemacie nie będzie. |
|||