Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Różnice temperatur zasilanie powrót Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
Matti
![]() |
no to tak chcemy
![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Matti napisał » 2019-12-01 21:44 a jaka jest prawidlowa tem. zadana dodane 2019-12-01 21:44? Ustaw na kotle 60st , za zaworem 4D pokrętłem tak żeby było 50st , a resztę reguluj termostatami na grzejnikach ![]() ![]() dodane 2019-12-01 21:55PS. Pewnie palisz w automacie, a to jest trochę "lipa" dla pelletu tym bardziej drzewnego ![]() ![]() |
|||
|
||||
Matti
![]() |
ochona powrotu ?? nie mam zadnej pompy mieszajacej tylko pompa glowna CO , pompy CWU nie posiadam poniewaz wode uzytkowa ogrzewam gazem nieposiadam zadnego zbiornika na wode
|
|||
|
||||
toriman
![]() |
Instrukcja
https://esterownik.pl/_files/eSterownik_podlaczenie.pdf |
|||
|
||||
Matti
![]() |
dlaczego zjeb.. po to jest forum zeby pomoc a nie ze posty sobie nabijasz . czas pracy podajnika 4 sek , korekta dmuchawy -8 %
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Matti napisał » 2019-12-01 21:03 witam , mam problem ja mam zadana 52 stopnie dobija do 53.3 ale powrot mam 33.7 moim zdaniem jest chyba za duza roznica wogole nie wchodzi mi w podtrzymanie . zawor 4d ustawiony na 3 minilamnie idzie na instalacje wiec o co biega pomocy Matti napisał » 2019-12-01 22:02 ochona powrotu ?? nie mam zadnej pompy mieszajacej tylko pompa glowna CO , pompy CWU nie posiadam poniewaz wode uzytkowa ogrzewam gazem nieposiadam zadnego zbiornika na wode Kurde ludzie ręce opadają i wszystko przy okazji , jedna pompa i chce mieć full wypas ![]() |
|||
|
||||
Matti
![]() |
kolego toriman ja jestem podpiety do sieci i nawet z UK moge sterowac piecem
|
|||
|
||||
toriman
![]() |
Za słabo podaje i za słabo dmucha (moim zdaniem) i to mój końcowy wniosek.
Skorzystaj z instrukcji aby pokazać swój sterownik - udostępnij go publicznie read-only |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Matti napisał » 2019-12-01 22:08 kolego toriman ja jestem podpiety do sieci i nawet z UK moge sterowac piecem No to jaki problem go udostępnić ![]() |
|||
|
||||
Matti
![]() |
ja nie znam sie na tym jestem laikiem jak na poczatku zaznaczylem byl jeden hydraulik drugi i piewszy zamontowal piec drugi zamontowal zawor 4d bo ten pierwszy tego nie zrobil i tyle ja nie wiem ile pomp ma byc :/
dodane 2019-12-01 22:11udostepnie ale jak? podac login haslo ? |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Moje konto - Urządzenia - Dodaj - Udostępni sterownik publicznie
![]() |
|||
|
||||
CptYolo
![]() |
||||
|
||||
Matti
![]() |
gotowe dodane 2019-12-01 22:27jakbym wiedzial ze takie problemy beda zamontowalbym gazowe ogrzewanie :/ ja sie nie znam na tym 2 hydralikow chyba tez nie jak ja mam tylko jedna pompe :/ pewnie biedactwo nie wydala :/ no dramat a moze na tej opcji grupowiej bedzie lepiej nie wiem zakladam tylko |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Daj mu w ustawieniach - Spalanie - Typ kotła - Pellet - Tryb grzanie - Czas pracy 10s - korekta -5% , temp.zadana kotła 55st , w zaawansowanych - algorytm wygaszania kotła - tylko w grzaniu
|
|||
|
||||
Matti
![]() |
a co to jest temperatura obnozona ?? reszta tak jak napisales
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Tym się nie interesuj
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
Matti
![]() |
ja mam 1 mam dac 0 ? bylo 0 dalem na jeden wczesniej :/ wkoncu uzyskalem mega pomoc
![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Ok , to nie ma teraz znaczenia . W podtrzymaniu czas pracy 10s , postój podajnika 20min , krótka przerwa 20s , ilość powtórzeń 5x , moc dmuchawy 36% .
dodane 2019-12-01 22:54PS. Możesz podesłać zdjęcie jak wygląda "sprawa" na palniku ![]() ![]() |
|||
|
||||
Matti
![]() |
niestety nie moge :/ nie pisze z miejsca instalacji pieca
|
|||
|
||||
leON22
![]() |