Forum  Aplikacje mobilne  połączenie Subskrybuj
2017-09-06 17:54
  Markowo Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Witam. Mam problem z sparowaniem sterownika z smartfonem . sterownik jest podpięty pod internet mam dobrą aplikacje bo telefon widzi piec tylko wymaga wpisania nazwy użytkownika i hasło URZĄDZENIA. powie mi ktoś skąd mam to wziąć ? Bo jak mi się wydaje to chodzi o nazwę i hasło sterownika.
2017-09-06 20:57
  seba Posts: 1407 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Domyślne dane logowania do sterownika to:
login: root
hasło: root
2017-10-06 12:10
  skiper Posts: 17 Ostrzeżenie: 0
Witam, wpisuje powyższe i nie wchodzi? Co może być nie tak?
2017-10-06 12:13
  PrzemekP Posts: 1289 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
skiper napisał » 2017-10-06 12:10
Witam, wpisuje powyższe i nie wchodzi? Co może być nie tak?

Nie wchodzi co ? Nie pokazuje się żadna strona ? czy komunikat o braku strony ?
Napisz więcej jaki masz sterownik , jakie ustawienia internetu 

2017-10-06 12:22
  skiper Posts: 17 Ostrzeżenie: 0
w aplikacji mobilnej po kliklnięciu w mój sterownik eCoal 1.1.7.0 pokazuje się okienko do wpisania loginu i hasła wpisuje root i okienko na chwilę znika i pojawia się ponownie i prosi o hasło i login.
dodane 2017-10-06 12:22A jak chce dodać nowe urządzenie do konta na esterownik wpisuje IP i puste okno i mieli i nic nie pokazuje. Połączenie skonfigurowane prawidłowo piec w statusie online.
2017-10-06 12:29
  PrzemekP Posts: 1289 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne internetu na panelu sterownika - zresetuje to hasła dostępu do sterownika do domyslnego root / root - wtedy w aplikacji w trybie offline (czyli dostępna tylko sieć lokalna) logowanie powinno przebiegać bez problemu.
2017-10-06 12:57
  Walter Posts: 140 Ostrzeżenie: 0
spróbuj przez inną przeglądarkę internetową, dodać sterownik, mi na Explorerze też nie wyświetlało poprawnie, a na Firefoksie udało się wszystko zrobić od strzału, później instalacja na fona apki i wszystko śmiga jak tralala.
2017-10-06 13:20
  skiper Posts: 17 Ostrzeżenie: 0
Żadnych haseł nie zmieniałem, a poza tym po wpisaniu IP w przeglądarkę loguję się używając właśnie hasła i loginu root. Teraz problem jest taki że po otwarciu strony pokazuje się szary pasek z napisem ecoal 3.5 ale nie wyświetlają się zakładki? tzn strona główna, parametry, wykresy 
dodane 2017-10-06 13:20Sprawdzone na 3 przeglądarkach chrome, firefox, explorer
2017-10-06 13:25
  PrzemekP Posts: 1289 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
skiper napisał » 2017-10-06 13:12
Żadnych haseł nie zmieniałem, a poza tym po wpisaniu IP w przeglądarkę loguję się używając właśnie hasła i loginu root. Teraz problem jest taki że po otwarciu strony pokazuje się szary pasek z napisem ecoal 3.5 ale nie wyświetlają się zakładki? tzn strona główna, parametry, wykresy 

Taka sytuacja ma miejsce najczęściej gdy program antywirusowy blokuje dostęp do strony. Należy dodać wyjątek lub chwilowo wyłączyć ochronę.
2017-10-06 14:22
  skiper Posts: 17 Ostrzeżenie: 0
Bingo
dodane 2017-10-06 14:15 Wszystko teraz jest jak należy, ostatnie pytanie dlaczego kocioł pokazuje 0% paliwa jak w parametrach dodawałem zasyp 100kg?
dodane 2017-10-06 14:22I jeszcze jedno dlaczego na moim schemacie pokazuje że mam pompę 1,pompę cwu i pompę dodatkową jak w realu mam pompę 1 grzejniki, pompę 2 podłogówka i pompa 3 cwu
2017-10-06 14:29
  z.seczkowski Posts: 45 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
Nie wpisany parametr w zaawansowanych czas do opróżnienia zasobnika, jest teraz 0 . Należy wpisać rzeczywisty czas .

dodane 2017-10-06 14:29W zaawansowanych Funkcja pompy dodatkowej ustaw Pompa wyłączona
2017-10-06 14:37
  wiktoriano Posts: 277 Ostrzeżenie: 0
Panowie, jak nie w danym momencie nie mam neta bo coś siadło po drodze to w aplikacji mobilnej powinienem go widzieć? Bo nie widzi, daje wyloguj, wskakuje tryb offline i nic nie widzi.
2017-10-06 14:38
  skiper Posts: 17 Ostrzeżenie: 0
Przepraszam ale nie rozumiem, jaki czas mam wpisać chodzi o czas jaki upłynie do wyczerpania paliwa? Jeżeli tak to skąd mam wiedzieć na ile mi te 100kg starczy, nie wiem?
Czy jeżeli wprowadzę parametr pompa wyłączona to czy ona zostanie wyłączona faktycznie bo jeżeli tak to nie chcę osiągnąć takiego efektu ponieważ ona pompuje mi obieg ogrzewania podłogowego.
2017-10-06 15:57
  Walter Posts: 140 Ostrzeżenie: 0
o wskazywaniu paliwa jest na forum parę tematów szczegółowo tam ktoś opisał o co chodzi.
2017-10-07 00:48
  bamboo Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
mi aplikacja widzi setownik tylko w sieci lokalnej przez wifi ,nie mogę sie połaczyc z aplikacji w trybie transmisji danych poza domem,juz skonczył ni sie pomysły
Users on-line: aczamuni, conandram, Damiano1, Gniechy, knukbelk, konrad1232, ledsezelim, malyjaw, rysiek156, slawekwasilewski, Swistak, Wackox