Forum  eCoal.pl  Problem z logowanie i dodanie urządzenia. Subskrybuj
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
2017-09-01 18:11
  proknet Posts: 38 Ostrzeżenie: 0
Witam
Jestem tutaj nowy. Kilka miesięcy temu podpiąłem sterownik do e-sterownik.pl i wszystko było OK.
Teraz chciałem sobie poustawiać sterownik przez komórkę i zobaczyłem, że urządzenie nie jest podłączone.
Usunąłem urządzenie z e-steronwnik.pl, ale teraz nie mogę już go dodać.
Podczas logowania do sterownika po LAN pokazuje mi się komunikat:
Fatal error: cannot get device serial number i Fatal error: info.cgi not found
Nie mogę połączyć sterownika z kontem e-sterownik - w sumie to nic nie mogę zrobić.
pozdr
Rafał


2017-09-01 20:16
  pawel3 Posts: 306 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
To jest sterownik w wersji 3,5?
2017-09-07 19:05
  proknet Posts: 38 Ostrzeżenie: 0
Witam ponownie
Przepraszam ale jeszcze zielony jestem z tym sterownikiem.
Jak sie uruchamia to pokazuje wersja 1.1.22.2.
Wyczytałem na tym forum, że to może być problem z kartą SD.
Jak odpalę sterownik pod www to pokzuje się fragment strony i widzę vCoal.pl V3.5
Chciałem skopiować dane i ją sformatować ale pokazuje się błąd podczas kopiowania pliku: 57F8D534 z katalogu sync - nie można go skopiować.
Co robić?
Rafał
2017-09-07 19:23
  seba Posts: 1356 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Czy masz na komputerze zainstalowany jakiś system antywirusowy? Jeśli tak to musisz dodać adres IP sterownika jak wyjątek, aby antywirus nie blokował połączeń do lokalnej strony sterownika. Możesz też na chwile wyłączyć antywirusa.
Możesz również zalogować się na stronę www sterownika przy pomocy smartfona (w przeglądarce www) lub ściągnąć aplikację z Google Play i sparować sterownik w tej aplikacji z kontem na esterownik.pl (jeśli masz telefon z Androidem).
2017-09-12 18:54
  proknet Posts: 38 Ostrzeżenie: 0
Wyłączałem antywirus - nic to nie dało, z telefonu nie próbowałem.
A co z tym plikiem?
57F8D534 z katalogu sync?
dodane 2017-09-11 18:49Witam
Sprawdziłem przez www na komórce - jest to samo.
Pokazuje się komunikat:
Fatal error: cannot get device serial number i Fatal error: info.cgi not found
Zadziałała tylko aplikacja na androida "Ecoal Mobile" - ale nie mogę tam powiązać sterownika z platformą esterownik.pl
Pomoże mi ktoś?
Rafał

dodane 2017-09-12 18:54Poproszę kogoś o pomoc...
2017-09-12 20:01
  pawel3 Posts: 306 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
Witam jutro się z Tobą skontaktujemy tel. proszę na poniższy adres meil przesłać swój nr. telefonu
serwis@elektro-system.pl
2017-09-13 16:58
  proknet Posts: 38 Ostrzeżenie: 0
Witam ponownie, numer wysłany, będziecie dzwonić?
Rafał
2017-09-13 17:02
  pawel3 Posts: 306 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
tak zaraz zadzwonie
2017-09-14 07:22
  proknet Posts: 38 Ostrzeżenie: 0
Problem rozwiązany! DZIĘKUJĘ BARDZO SERWISOWI - chłopaki spisali się na 5 gwiazdek.
Brawo! Taki serwis to ja rozumiem.
Problem mój (Fatal error: cannot get device serial number i Fatal error: info.cgi not found - podczas logowania na stronę sterownika) polegał na tym, że zmieniłem hasło - wystarczył reset hasła i wszystko działa jak należy.
Problem banalny, ale kto by się spodziewał.
pozdrawiam
Rafał
2018-11-10 17:15
  Kowalskii Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
Witam posiadam sterownik ecoal v 2.7.3 w żaden sposób nie mogę wprowadzić identyfikatora , moge tylko wpisac trzy znaki i koniec
2018-11-10 17:27
  PrzemekP Posts: 904 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Kowalskii napisał » 2018-11-10 17:15
Witam posiadam sterownik ecoal v 2.7.3 w żaden sposób nie mogę wprowadzić identyfikatora , moge tylko wpisac trzy znaki i koniec

W polu gdzie należy wpisać identyfikator (jeżeli mówimy o stronie lokalnej WWW) mogą występować jakieś znaki - należy je usunąć. 
Można też wpisać identyfikator z panelu operatorskiego. Tam widać dokładnie ile jest miejsc na wpisanie identyfikatora.
2018-11-10 17:35
  Kowalskii Posts: 6 Ostrzeżenie: 0

w panelu operatorskim właśnie występuje ten problem że moge umieścic tylko trzy znaki
2018-11-10 17:37
  PrzemekP Posts: 904 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Kowalskii napisał » 2018-11-10 17:35

w panelu operatorskim właśnie występuje ten problem że moge umieścic tylko trzy znaki

Nie ma możliwości przejechania kursorem (za pomocą strzałek na klawiaturze) maksymalnie w lewą stronę ?
2018-11-10 17:44
  Kowalskii Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
Przykro mi nie można . nie wiem co mam zrobić
2018-11-10 17:46
  PrzemekP Posts: 904 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
A jak to wygląda na lokalnej stronie WWW ? Masz możliwość zrobienia jakiegoś zdjęcia zarówno panela i strony WWW w zakładce ustawienia / internet ?
2018-11-10 17:51
  Kowalskii Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
2018-11-10 18:00
  PrzemekP Posts: 904 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN

Te znaki co widzisz to pierwsze trzy znaki. 
2018-11-10 18:07
  Kowalskii Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
A jak wpisać pozostałe ?
2018-11-10 18:09
  PrzemekP Posts: 904 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Przechodzisz strzałkami w prawo, strzałkami góra / dół ustawiasz potrzebny znak 0-9 A-F
2018-11-17 12:26
  Kowalskii Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
Bardzo Proszę o pomoc , posiadam sterownik ecoal v 2.2  0.3.1.8 chciałem wgrać  V2.4  1.0.0.3 , wszystko było ok proces zakończony powodzeniem lecz na panelu LCD widnieje napis LOADING... i brak połączenia ze sterownikiem .
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
Users on-line: dziubasa, robert36, shwts

Recently added

Krzysiek J - dom

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more