Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum Defro Smart II Niska temperatura powrotu Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
mateush666
![]() |
Ok ok ale ustawienie z tego co obserwuję CWU powoduje że pompa ciagle działa.. a co za tym idzie temp w bojlerze wynosi ponad 50 stopni ! Jest to trochę bez sensu . Chyba ze cos znow zle zrobiłem
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
No właśnie to jest minus ochrony pompą cwu , temp.cwu podchodzi pod temp.kotła - 5*C , tak musi być , mnie to nie przeszkadza bo lubię ciepłą wodę , wiadomo większa strata ale coś za coś . Możesz teraz na sztywno ustawić temp.zadaną kotła np.55*C ( wtedy woda w cwu ok.50 albo tak jak masz teraz 52st - woda 47st ) , powrót zmniejsz na 45*C bo tyle chciałeś . Podnieś jeszcze wiatr na mocach w grupowym o oczko w górę , bo w/g histo jeszcze nie dopala , powodzenia
![]() |
|||
|
||||
mateush666
![]() |
Ok podnoszę xD. Aj to wszystko troche pokręcone. Mam nadzieję że ogarnę temat.
dodane 2017-05-13 12:52A możesz mi jeszcze raz wytłumaczyć na co patrzeć, żeby wiedzieć czy nawiew zwiększyć czy zmniejszyć dodane 2017-05-13 12:5745 stopni. Wg prodeucenta. A według ludzi powinno być 50-55. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Gdzieś na forum jest temat o spalaniu grupowym , ale tak w skrócie jak wysokie słupki histogramu są przyklejone do jego prawej strony ( nadmuch za mały ) jak są po lewej za duży , tu masz link jak to czytać -> SPALANIE GRUPOWE
PS. "W/g ludzi" tym się nie sugeruj , fizyki nie oszukasz , spalanie to złożony proces na który wpływ ma wiele czynników i tu trzeba szukać "złotego środka" ![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
mateush666
![]() |
Powrót na CWU działa jak należy ! Dzieki wielkie teraz zostało kombinowanie z histogramem ;P mam nadzieję że opanuje temat do zimy heh. Jeszcze raz wielkie dzięki!
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||