Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum Sklep esterownik.pl Pytanie do serwisu ES Subskrybuj | ||||
|
||||
khorne
![]() |
Witam mam pytanie odnośnie czujnika BT1 gdyż podczas porządków przed świątecznych moja żona zwaliła go z mocowania po czym czujnik uderzył o ziemie i w środku ukruszył się ten sensor odpowiedzialny za pomiary czujnik komunikuje się z urządzeniem jednak nie wskazuje żadnych pomiarów czy jest możliwość naprawy tego? czy naprawa jest wogóle opłacalna?
|
|||
|
||||
mnich
![]() |
Witam
Proponuje przysłać do nas czujnik, zobaczymy co da się zrobić. |
|||
|
||||
Kulin
![]() |
Witam.
Czy kiedyś w przyszłości planujecie rozbudowę platformy o dodatkowe funkcje, niekoniecznie związane ze sterowaniem kociołka ? mam na myśli sterowanie/programowanie kilku przekaźników, dzięki którym użytkownik będzie mógł zdalnie coś wyłączyć/załączyć lub zaprogramować w automacie. Według mnie byłby to krok przed konkurencją... Pozdrawiam Kulin |
|||
|
||||
wiktoriano
![]() |
KULIN - I tak i nie, teoretycznie osiągniesz to poprzez listwę przekaźnikową + stycznik dla większych obciążeń np. 16A i połączysz to w "placebo" czyli włączysz grzejnik a otworzy ci się brama, ale praktycznie będziesz musiał czekać (chyba) do 2 minut na reakcję. Praktycznie płyta główna jest przygotowana pod taką rozbudowę, ale na razie fundusze nie pozwalają na takie rozwinięcie projektu. To takie moje spostrzeżenia i być może się mylę. Z drugiej zaś strony nie znajdziesz takiego sterownika, który ma takie wsparcie i aktualizacje bo jeśli ktoś poda dobry pomysł na funkcję programową i są na to zwolennicy to pomysł jest wdrażany.
|
|||