Forum  bruli.pl v3.5  schemat główny Subskrybuj
2017-04-09 13:32
  australopito Posts: 70 Ostrzeżenie: 0
Czy coś przegapiłem, czy tylko u mnie i jeszcze na jednym urządzeniu nie wyświetla się schemat główny ( esterownik) oraz Plan ( aplikacja mobilna. Na esterownik pisze - Brak wybranych pomiarów - Edytuj ekran. E... a niby jak to mam zrobić
2017-04-09 15:06
  leON22 Posts: 2346 Ostrzeżenie: 1
australopito może problemem jest to , że w ustawieniach masz typ podajnika zasypowy ( chociaż na takim ustawieniu powinien być schemat ale bez zasobnika ) pewny
2017-04-09 15:42
  australopito Posts: 70 Ostrzeżenie: 0
Nie, to nie o to chodzi. Wcześniej przy takich ustawieniach było ok
2017-04-10 08:01
  rafalsk Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Witam,
Nie wiem czy może już coś z tym schematem zrobiłeś, naprawiłeś etc ale ja Twój schemat widzę.
2017-05-10 19:01
  jotko Posts: 7 Ostrzeżenie: 0
Zadaję temperaturę na termie np 52 C , w kafelkach na androidzie widzę za mam zadaną  50 i na sterowniku tez 50 .

Mamy przeskalowanie wartości lub jakiś offset programowy o 2C.

dodane 2017-05-10 19:01W Win7 też mam 50 wiec jest źle przeskalowane dla Androida
2017-05-11 07:02
  PrzemekP Posts: 904 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Z wykresów widać że kilka razy zmieniałeś temperaturę zadaną CWU.
o 18:25 zmieniłeś na 52 stopnie, zaraz potem na 51 stopni.
Kolejne zmiany o 18:51, o 18:53, o 19:34 i jeszcze kilka razy. 
Wydaje się że każda zmiana była odnotowana i sterownik reagował poprawnie.
2017-05-11 16:47
  jotko Posts: 7 Ostrzeżenie: 0
Zgadza się zmieniałem.

Teraz nie będę zmieniał przez cały dzień.
W tej chwili  ( 16:40 ) na androidzie  w kafelku Temperatura CWU  widzę zadaną 45C , a jak wejdę w celu edycji i zmiany to pojawia się 47C. Czyli 2 stopnie różnicy.  To jest błąd czy jakieś skalowanie?
dodane 2017-05-11 16:43Pisząc zadana to jest wartość na kafelku na czerwono 45 C
dodane 2017-05-11 16:43W górnym prawym rogu.
dodane 2017-05-11 16:47Już nie szukajcie .

Strona główna Temperatura obniżona było 2C. Jak zmieniłem na 5 to równica zadana 47 C i 42C.


Sorry za zamieszanie
2019-04-04 00:30
  australopito Posts: 70 Ostrzeżenie: 0
Witam.
Problem pojawił się ponownie. Od kilku dni nie mam planu w aplikacji moblilnej Może ktoś mi podpowie o co chodzi
Artur
2019-04-04 08:17
  ES_Serwis Posts: 322 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Witam, proszę zacząć od wyczyszczenia pamięci podręcznej aplikacji. (cache) 

Pozdrawiam
Users on-line: ANDREAS, artek998, chrisp, daemonparts, gregory, JanSan, jlotecki, Jucki, Mariuszj, menu, skalbel, skubi, tadeuszfilip, tszatan, Zibio40

Recently added

Krzysiek J - dom

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more