Forum eCoal.pl v3.5 Opał Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona5 / 12Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
DKo70
|
Boguś cieszę się Twoim szczęściem.
Ale czy Ty masz oryginalnego burka i jego ślimaka? |
|||
|
||||
bodziasty
|
Ani krzty modyfikacji
dodane 2017-05-13 22:39Nie mam czasu ani chęci na modyfikację - klnę tylko przy czyszczeniu - ale to nie tylko ja |
|||
|
||||
DKo70
|
No to podawaj nastawy ...
|
|||
|
||||
bodziasty
|
||||
|
||||
DKo70
|
grupowe
a ja jechałem na ręcznym - albo spieki, albo kopcenia czarne ale nie ma się co podniecać. ładnie u Ciebie wygląa |
|||
|
||||
bodziasty
|
||||
|
||||
lucky
|
makog napisał » 2017-05-12 19:02 Kolega sprzedaje sterowniki, że co chwilę innego zachwala na forach? |
|||
|
||||
makog
|
lucky nie sprzedaje, nie mam nic wspolnego z handlem jakimkolwiek, napisalem jakim obecnie sterownikiem pale aby nie bylo niedomowien
|
|||
|
||||
leON22
|
bodziasty a można wiedzieć jakim opałem palisz , bo naprawdę jestem pod wrażeniem Twojego filmu na YT U mnie niestety mam do połowy uchylone drzwiczki od wyczystki ( ochrona przed nadmiernym ciągiem kominowym i samoczynnym wypalaniem ) i przy otwieraniu drzwiczek zawsze na początku poleci trochę pyłu i dymu nie wspomnę o otwarciu tej górnej klapy do czyszczenia kanałów pionowych
|
|||
|
||||
bodziasty
|
||||
|
||||
janklos12
|
ja też miałem ten miał z trzy lata temu, palił się super
|
|||
|
||||
leON22
|
Właśnie dziś dostałem z Kareny zamówioną próbkę 30 kg Ekomiłu Sianego , za kilka dni jak zejdzie mi stary zasyp zaczynam test , chyba że wybiorę łopatką to co zostało w zasobniku i zasypę "Sianą Iskrą" . Odsiewka trochę wilgotna , nie mokra , wysypałem na podjazd do garażu żeby wyschła dziś u nas w Cz-wie 24st. tak że na wieczór będzie gotowa do zasypu . Mam pytanko dla tych którzy testowali ten opał . Jakie nastawy zastosować w grupowym przy obecnych warunkach , chodzi o nadmuch i ilość podań , thx pozdrawiam all
PS. Po testach zdam relację , co i jak A tak to wygląda dodane 2017-05-18 16:07 |
|||
|
||||
sq9tbu
|
Moc 8 - 38 % wiatru
12 - 42 % 3-4 powtórzenia |
|||
|
||||
bodziasty
|
Nawet sama 8-ka wystarczy przy tych temperaturach
|
|||
|
||||
leON22
|
Witam , no to zaczynam test Ekomiału sianego z Kareny , zasypałem 30 kg z zakupionej paczki testowej . Kociołek wyczyszczony , stary opał wybrany do samego ślimaka i "ogień z rury" temp.kotła podniosłem do 60*C żeby wypalić zawartość paliwa w podajniku i już widzę , że jest OK Zmniejszyłem ilość podań w grupowym z 5 do 4 i na mocy 8 i 12kW oraz moc dmuchawy z 45 na 40% , zauważyłem że kociołek szybko złapał zadaną temp.nawet ją przekroczył o 4st. co świadczyć może o dobrej jakości opału ( wartość opałowa w/g producenta - 26000 KJ/kg ) Pozostaje obserwacja palnika i popielnika i ewentualne korekty . Fotki wkrótce , pozdrawiam
|
|||
|
||||
janklos12
|
ma moc i dosyć mało popiołu, szkoda że cena wzrosła, jeszcze w połowie kwietnia był po 630
|
|||
|
||||
leON22
|
Niestety cena wzrosła i nie ma co liczyć na powrót do starej , wiadomość z "pierwszej ręki" oby jeszcze nie skoczyła w górę , bo w naszym Kochanym Kraju obecnie wszystko możliwe
|
|||
|
||||
sq9tbu
|
Ja zarezerwowałem 2T po starej cenie. Myślę że w czerwcu wyslą. Mają dzwonić.
|
|||
|
||||
leON22
|
sq9tbu nie rozumiem ja dzwoniłem w dwa tygodnie temu jak zamawiałem tą paczkę testową i bardzo miła pani z działu sprzedaży na pytanie jak długo będę czekał na zamówiony opał , powiedziała że ok. 3 dni pewny
PS. Właśnie zamówiłem 2T Ekomiłu Sianego z Kareny , dostawa za tydzień A tak się spala , w kociołku "czyściutko" popiołu jak na lekarstwo , tylko ta cena Ogólnie mówiąc jestem bardzo zadowolony mogę go śmiało wszystkim polecić , w/g mnie pali się podobnie jak ten miał z Piekar zakupiony w miejscowym składzie dodane 2017-05-22 13:56 |
|||
|
||||
Jaca25
|
||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona5 / 12Następna stronaOstatnia strona | ||||