W dniu 26 maja (wtorek) będą niedostępne schematy dla urządzeń w wersji 3.5. Prace związane będą z aktualizacją serwisu eSterownik
Niedługo również zostanie wyłączona synchronizacja danych do wykresów oraz statystyk. Dane będą zsynchronizowane po zakończeniu prac.
Forum  bruli.pl v3.5  Podłączenie do internetu sterownika poprzez Wifi Subskrybuj
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
2017-02-03 20:36
  multifan4 Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
Witam
Sterownik mam zainstalowany w piwnnicy, a modem FunBox2 na piętrze.  FunBoxa nie zniosę, bo u góry mam telewizor z nim podłączony. Wolałbym uniknąć ciągnięcia kabla ethernet przez cały dom z Funboxa do piwnicy..
Zastanawiam się, czy mój stary router po neostradzie ADSL TD-W8960N da się wykorzystać do przeniesienia internetu do piwnicy, czy trzeba kupić nowy mały router np. ten:  TL-WR702N. Jak to skonfigurować, aby sterownik miał internet? W FAQ porady nie znalazłem.
2017-02-03 20:43
  leON22 Posts: 3593 Ostrzeżenie: 1
multifan4 z tego co wyczytałem ze specyfikacji w/w router ADSL TD-W8960N nie posiada trybu AP Client , tak że jest problem , chyba musisz zainwestować w coś nowszego z funkcją Client , pozdrawiam
PS.Tu masz dowód , że niestety tak jest http://windows7forum.pl/tp-link-td-w8960n-jako-odbiornik-internetu-13721-t
Ten TL-WR702N w zupełności wystarczy , tu masz do niego konfigurację http://www.tp-link.com.pl/article/?id=395
2017-02-03 22:16
  arti Posts: 56 Ostrzeżenie: 0
leON22 napisał » 2017-02-03 20:43
multifan4 z tego co wyczytałem ze specyfikacji w/w router ADSL TD-W8960N nie posiada trybu AP Client , tak że jest problem , chyba musisz zainwestować w coś nowszego z funkcją Client , pozdrawiam
PS.Tu masz dowód , że niestety tak jest http://windows7forum.pl/tp-link-td-w8960n-jako-odbiornik-internetu-13721-t
Ten TL-WR702N w zupełności wystarczy , tu masz do niego konfigurację http://www.tp-link.com.pl/article/?id=395

Jak u ciebie z stabilnością takiego zestawu?
Ja mam podbne rozwiązanie bywa że zrywa połączenie lub nieraz reseta trzeba zrobić ac, nie bywa to często ale jednak zdaża się.
Planowane mam wymiana rutera i jednak po kablu pewnie bedzie stabilniej i bezproblemowo.
2017-02-03 23:23
  karoka65 Posts: 2837 Ostrzeżenie: 0 Karoka-EKO
No przecież jest: https://sklep.esterownik.pl/produkt/94
2017-02-04 01:12
  multifan4 Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
Dziękuję za zainteresowanie tematem. Czy ten router ktoś testował z FunBox2? Niestety - z racji posiadanego internetu vDSL FunBox2 zmienić nie mogę.
Siedze nad tym starym routerem od kilku godzin i widzę, że nie uda się nawiązać połączenia między TP Link póki FunBox2 stosuje szyfrowanie WPA2-PSK a na to w FunBoxie nie ma wpływu.
2017-02-04 06:00
  sq9tbu Posts: 1172 Ostrzeżenie: 0
Szyfrowanie musi być identyczne. Jako że ten funbox jest starej daty może nie mieć wpa2. Zostaje wtedy na tym nowszym zmiana na WPA lub inny rodzaj szyfrowania o ile posiada  lub wymiana sprzętu.
2017-02-04 07:23
  Ameno25 Posts: 2609 Ostrzeżenie: 0
Ten router ze sklepu ES nie ma zewnętrznych anten , lepiej kup coś z anteną  np coś takiego , mój sąsiad ma przy kotle taki router , internet ma z mojego AP oddalonego 50m przez dwa grube mury ,  nic nie zrywa wszystko działa poprawnie , konfiguracja 5min , 
2017-02-04 10:43
  Da-rek Posts: 61 Ostrzeżenie: 0
Też mam FunBoxa i dokupiłem  tylko  takie maleństwo ; http://allegro.pl/show_item.php?item=6113152224&snapshot=MjAxNi0wOS0yMlQwNjowMzozNFo7YnV5ZXI7M2I3MzU0MDkwMTk3YzlmMTViNDM3ZjY1NmJiMjg5ZGY1N2E0OTMwZDhmMTc5ZWYzYjJjZTRiMjdkNTg0Mjc0ZA==

konfiguracja bardzo prosta i od trzech lat działa bez problemu.
 
2017-02-04 14:13
  multifan4 Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
Dziękuję za odpowiedzi, wszystko jasne. Pozostaje zamówić TL-WR702N lub podobny. Na Youtube są poradniki jak zamontować antenkę do TL-WR702N, co powinno załatwić problem zasięgu do kotłowni.
Jest to już trochę stary model, niedostępny np. w mediaexpert, zastanawiam się, czy nowsze modele też spełnią swoją funkcję, czy najlepiej zamówić starszy, testowany ze sterownikiem.

Z Funboxem2 jest ten problem, że obsługuje tylko jeden jedyny rodzaj zabezpieczenia WLAN i nie pozwala na jego wyłączenie ani zmianę, tak więc nie można go połączyć ze starszym TP-Linkiem.
2017-02-04 15:46
  leON22 Posts: 3593 Ostrzeżenie: 1
multifan4 myślę , że antenka nie będzie Ci potrzebna mam ten model routera ,co prawda połączony jest z dekoderem nbox na piętrze , główny router taki sam jak Twój , czyli FunBox2 z orange , wszystko pracuje stabilnie bez żadnych problemów
2017-02-04 16:56
  sq9tbu Posts: 1172 Ostrzeżenie: 0
Tu masz za 30 zł.
http://allegro.pl/router-netis-wf2411e-wds-ap-client-wisp-repeater-i6234382812.html
2017-03-10 13:33
  australopito Posts: 71 Ostrzeżenie: 0
Witam. Mam sterownik Bruli 3.5 i chcę go polaczyc  przez WI-FI. Rozumiem, ze od strony internetu ma być router z wi-fi ale co ma być od strony sterownika bo tego nie wiem. 
2017-03-10 13:37
  PrzemekP Posts: 960 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Dowolne urządzenie obsługujące tryb Access point Client.
coś w stylu tego
2017-03-10 13:41
  australopito Posts: 71 Ostrzeżenie: 0
Rozumiem. Czyli TO tez może byc
2017-03-10 13:42
  PrzemekP Posts: 960 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
australopito napisał » 2017-03-10 13:41
Rozumiem. Czyli TO tez może byc

Tak, to też może być.
2017-10-22 10:14
  tomnie Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
Witam .
Zsakończyłem modernizacje kotlwni 
2017-10-22 10:17
  minertu Posts: 1974 Ostrzeżenie: 0 MINERTU.EU
Witam. I to wszystko?
2017-10-22 10:35
  tomnie Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
Nie mam padniętą mysz która żyje własnym życiem  i kliknąłem wyślij .Kontynuując wstawiłem nowe Ogniwo eko plus 20 kW i mam problem ze zdalną obsługą pieca. Sterownik eCoal V3.5 podlączony po kablu do Funboxa  kontaktuje się z telefonem po androidzie można zmieniać ustawienia pieca ale jeżeli "przemieszcze" się poza strefę działania wifi to nie mogę się z nim połączyć .Na telefonie mam informację:  na twoim koncie nie ma urządzeń . Po kliknięciu dodaj nowe urządzenie chce żeby podać nr seryjny (32 znaki), kod urządzenia , nazwę urządzenia . Jakieś pomysły jak to ogarnąć 
2017-10-22 10:44
  minertu Posts: 1974 Ostrzeżenie: 0 MINERTU.EU
Masz go sparowany z kontem?
2017-10-22 12:21
  tomnie Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
Nie bo po wpisaniu adresu IP w przeglądarkę wyświetla się taki komunikat :Ta witryna jest nieosiągalnaSerwer 192.168.1.14 potrzebował zbyt wiele czasu na odpowiedź.

Wypróbuj te rozwiązania:
Sprawdź połączenieSprawdź serwer proxy i zaporę sieciowąUruchom Diagnostykę sieci systemu Windows
dodane 2017-10-22 12:21
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
Users on-line: iro1973, krzysztoffiedler