Forum  bruli.pl v3.5  Podłączenie do internetu sterownika poprzez Wifi Subskrybuj
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona
2017-02-03 20:36
  multifan4 Posty: 3 Ostrzeżenie: 0
Witam
Sterownik mam zainstalowany w piwnnicy, a modem FunBox2 na piętrze.  FunBoxa nie zniosę, bo u góry mam telewizor z nim podłączony. Wolałbym uniknąć ciągnięcia kabla ethernet przez cały dom z Funboxa do piwnicy..
Zastanawiam się, czy mój stary router po neostradzie ADSL TD-W8960N da się wykorzystać do przeniesienia internetu do piwnicy, czy trzeba kupić nowy mały router np. ten:  TL-WR702N. Jak to skonfigurować, aby sterownik miał internet? W FAQ porady nie znalazłem.
2017-02-03 20:43
  leON22 Posty: 632 Ostrzeżenie: 0
multifan4 z tego co wyczytałem ze specyfikacji w/w router ADSL TD-W8960N nie posiada trybu AP Client , tak że jest problem , chyba musisz zainwestować w coś nowszego z funkcją Client , pozdrawiam
PS.Tu masz dowód , że niestety tak jest http://windows7forum.pl/tp-link-td-w8960n-jako-odbiornik-internetu-13721-t
Ten TL-WR702N w zupełności wystarczy , tu masz do niego konfigurację http://www.tp-link.com.pl/article/?id=395
2017-02-03 22:16
  arti Posty: 45 Ostrzeżenie: 0
leON22 napisał » 2017-02-03 20:43
multifan4 z tego co wyczytałem ze specyfikacji w/w router ADSL TD-W8960N nie posiada trybu AP Client , tak że jest problem , chyba musisz zainwestować w coś nowszego z funkcją Client , pozdrawiam
PS.Tu masz dowód , że niestety tak jest http://windows7forum.pl/tp-link-td-w8960n-jako-odbiornik-internetu-13721-t
Ten TL-WR702N w zupełności wystarczy , tu masz do niego konfigurację http://www.tp-link.com.pl/article/?id=395

Jak u ciebie z stabilnością takiego zestawu?
Ja mam podbne rozwiązanie bywa że zrywa połączenie lub nieraz reseta trzeba zrobić ac, nie bywa to często ale jednak zdaża się.
Planowane mam wymiana rutera i jednak po kablu pewnie bedzie stabilniej i bezproblemowo.
2017-02-03 23:23
  karoka65 Posty: 1619 Ostrzeżenie: 3 Karoka-EKO
No przecież jest: https://sklep.esterownik.pl/produkt/94
2017-02-04 01:12
  multifan4 Posty: 3 Ostrzeżenie: 0
Dziękuję za zainteresowanie tematem. Czy ten router ktoś testował z FunBox2? Niestety - z racji posiadanego internetu vDSL FunBox2 zmienić nie mogę.
Siedze nad tym starym routerem od kilku godzin i widzę, że nie uda się nawiązać połączenia między TP Link póki FunBox2 stosuje szyfrowanie WPA2-PSK a na to w FunBoxie nie ma wpływu.
2017-02-04 06:00
  sq9tbu Posty: 892 Ostrzeżenie: 0
Szyfrowanie musi być identyczne. Jako że ten funbox jest starej daty może nie mieć wpa2. Zostaje wtedy na tym nowszym zmiana na WPA lub inny rodzaj szyfrowania o ile posiada  lub wymiana sprzętu.
2017-02-04 07:23
  Ameno25 Posty: 2144 Ostrzeżenie: 0
Ten router ze sklepu ES nie ma zewnętrznych anten , lepiej kup coś z anteną  np coś takiego , mój sąsiad ma przy kotle taki router , internet ma z mojego AP oddalonego 50m przez dwa grube mury ,  nic nie zrywa wszystko działa poprawnie , konfiguracja 5min , 
2017-02-04 10:43
  Da-rek Posty: 52 Ostrzeżenie: 0
Też mam FunBoxa i dokupiłem  tylko  takie maleństwo ; http://allegro.pl/show_item.php?item=6113152224&snapshot=MjAxNi0wOS0yMlQwNjowMzozNFo7YnV5ZXI7M2I3MzU0MDkwMTk3YzlmMTViNDM3ZjY1NmJiMjg5ZGY1N2E0OTMwZDhmMTc5ZWYzYjJjZTRiMjdkNTg0Mjc0ZA==

konfiguracja bardzo prosta i od trzech lat działa bez problemu.
 
2017-02-04 14:13
  multifan4 Posty: 3 Ostrzeżenie: 0
Dziękuję za odpowiedzi, wszystko jasne. Pozostaje zamówić TL-WR702N lub podobny. Na Youtube są poradniki jak zamontować antenkę do TL-WR702N, co powinno załatwić problem zasięgu do kotłowni.
Jest to już trochę stary model, niedostępny np. w mediaexpert, zastanawiam się, czy nowsze modele też spełnią swoją funkcję, czy najlepiej zamówić starszy, testowany ze sterownikiem.

Z Funboxem2 jest ten problem, że obsługuje tylko jeden jedyny rodzaj zabezpieczenia WLAN i nie pozwala na jego wyłączenie ani zmianę, tak więc nie można go połączyć ze starszym TP-Linkiem.
2017-02-04 15:46
  leON22 Posty: 632 Ostrzeżenie: 0
multifan4 myślę , że antenka nie będzie Ci potrzebna mam ten model routera ,co prawda połączony jest z dekoderem nbox na piętrze , główny router taki sam jak Twój , czyli FunBox2 z orange , wszystko pracuje stabilnie bez żadnych problemów
2017-02-04 16:56
  sq9tbu Posty: 892 Ostrzeżenie: 0
Tu masz za 30 zł.
http://allegro.pl/router-netis-wf2411e-wds-ap-client-wisp-repeater-i6234382812.html
2017-03-10 13:33
  australopito Posty: 57 Ostrzeżenie: 0
Witam. Mam sterownik Bruli 3.5 i chcę go polaczyc  przez WI-FI. Rozumiem, ze od strony internetu ma być router z wi-fi ale co ma być od strony sterownika bo tego nie wiem. 
2017-03-10 13:37
  PrzemekP Posty: 982 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Dowolne urządzenie obsługujące tryb Access point Client.
coś w stylu tego
2017-03-10 13:41
  australopito Posty: 57 Ostrzeżenie: 0
Rozumiem. Czyli TO tez może byc
2017-03-10 13:42
  PrzemekP Posty: 982 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
australopito napisał » 2017-03-10 13:41
Rozumiem. Czyli TO tez może byc

Tak, to też może być.
2017-10-22 10:14
  tomnie Posty: 4 Ostrzeżenie: 0
Witam .
Zsakończyłem modernizacje kotlwni 
2017-10-22 10:17
  minertu Posty: 1966 Ostrzeżenie: 0 MINERTU.EU
Witam. I to wszystko?
2017-10-22 10:35
  tomnie Posty: 4 Ostrzeżenie: 0
Nie mam padniętą mysz która żyje własnym życiem  i kliknąłem wyślij .Kontynuując wstawiłem nowe Ogniwo eko plus 20 kW i mam problem ze zdalną obsługą pieca. Sterownik eCoal V3.5 podlączony po kablu do Funboxa  kontaktuje się z telefonem po androidzie można zmieniać ustawienia pieca ale jeżeli "przemieszcze" się poza strefę działania wifi to nie mogę się z nim połączyć .Na telefonie mam informację:  na twoim koncie nie ma urządzeń . Po kliknięciu dodaj nowe urządzenie chce żeby podać nr seryjny (32 znaki), kod urządzenia , nazwę urządzenia . Jakieś pomysły jak to ogarnąć 
2017-10-22 10:44
  minertu Posty: 1966 Ostrzeżenie: 0 MINERTU.EU
Masz go sparowany z kontem?
2017-10-22 12:21
  tomnie Posty: 4 Ostrzeżenie: 0
Nie bo po wpisaniu adresu IP w przeglądarkę wyświetla się taki komunikat :Ta witryna jest nieosiągalnaSerwer 192.168.1.14 potrzebował zbyt wiele czasu na odpowiedź.

Wypróbuj te rozwiązania:
Sprawdź połączenieSprawdź serwer proxy i zaporę sieciowąUruchom Diagnostykę sieci systemu Windows
dodane 2017-10-22 12:21
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona
Użytkownicy online: Tommyle

Ostatnio dodany

Robert Dyk - dom

Czytaj więcej

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

Czytaj więcej

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

Czytaj więcej

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

Czytaj więcej