Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl OEP 16kW ustawienia sterownika eCoal v2.4 Subskrybuj | ||||
|
||||
kyniu113
![]() |
Witam.Od 4 miesięcy mieszkam w nowym domu. 120 metrów, parterowy. Ściany ceramika 24cm + styropian 12cm.
Strop ocieplony 11cm styropianu.Dach deskowany + papa + blachodachówka. W domu część ogrzewania to podłogówka a w sypialniach i garażu grzejniki.W łazience podłogówka + grzejnik drabinkowy.Zdjęcia planu domu i kotłowni załączam. Na wyjściu z pieca mam 2 mieszacze.Na podłogówkę i grzejniki.Bojler Galmet 100litrów. Pompy pokazane na zdjęciach.Jak na tę chwilę średnie spalanie przy tych temperaturach to około 3 worki 25kg Ekogroszku na 4 dni.Jak temperatura spadła do -25 to spalanie wiadomo skoczyło. Spieków dużych nie mam.Popiół raczej normalny.Co 2 dni pełny płaski popielnik wyciągam popiołu. Co 2 tygodnie czyszczę piec bo sadzy mam dużo jak na moje oko. Może to węgiel może złe ustawienia pieca? Od 2 tyg podłączyłem piec do Neta i mam prośbę do doświadczonych forumowiczów, aby zerknąć na moje ustawienia i coś podpowiedzieć. W tym roku mam zamiar palić w automacie. Jak ogarnę temat to w przyszłym roku przejdę na grupowe. Czekam na sugestie i co wieczór zaglądam na forum aby odpowiadać na wasze posty. dodane 2017-01-24 21:26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Witaj. Nie zapada Ci się palenisko w trakcie pracy?
Z opisu raczej wszystko Ok.. Powiedz jak Ci się to pali ew zrób zdj paleniska i popielnika. |
|||
|
||||
kyniu113
![]() |
Wczoraj czyściłem popielnik o godz 18:00. Zdjęcia paleniska i popielnika z dziś o godz 18:05.
Sterownik jest online można podejrzeć ustawienia jak coś by ktoś miał do dorzucenia jeszcze.Jak coś mogę podrzucić również zdjęcia paleniska w trybie podtrzymanie po kilkunastu minutach od skończenia trybu grzania. dodane 2017-01-25 21:39 ![]() ![]() ![]() |
|||