W dniu 26 maja (wtorek) będą niedostępne schematy dla urządzeń w wersji 3.5. Prace związane będą z aktualizacją serwisu eSterownik
Niedługo również zostanie wyłączona synchronizacja danych do wykresów oraz statystyk. Dane będą zsynchronizowane po zakończeniu prac.
Forum  Defro Smart II  dezynfekcja bojlera Subskrybuj
2017-01-22 14:54
  pab11o Posts: 473 Ostrzeżenie: 0
Czy ktoś wie czy istnieje opcja która potrafi podnieść temp cwu do 70stopni ja mam dom w stanie budowy i woda w nim stoi ponad pół roku. 
2017-01-22 15:06
  Ameno25 Posts: 2610 Ostrzeżenie: 0
oszukaj czujnik CWU , daj przy kalibracji np -20* , lub po prostu go wyciągnij z kapilary bojlera czy  gdzie go tam masz  
2017-01-22 15:12
  pab11o Posts: 473 Ostrzeżenie: 0
No ale nie można tego zrobić w normalny sposób za pomocą odpowiedniej funkcji?
2017-01-22 15:18
  australopito Posts: 71 Ostrzeżenie: 0
No i oczywiscie podnies odpowiednio temperature na kotle  
2017-01-22 15:20
  gregors Posts: 315 Ostrzeżenie: 0
Są sterowniki które mają taką funkcję (legionella) i co jakiś czas podnoszą temp. bojlera. 
Nasz nie ma:(
2017-01-22 15:47
  pab11o Posts: 473 Ostrzeżenie: 0
Może kiedyś będzie
2017-01-23 09:25
  PrzemekP Posts: 963 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Polecam ten wątek
2017-01-23 11:39
  pab11o Posts: 473 Ostrzeżenie: 0
Czytałem to dawno temu dlatego pytam co jeśli woda stoi ponad pół roku bez ruchu.
Dom który jest w trakcie budowy w którym się nie mieszka a ogrzewamy i cw służy jako ochrona powrotu.
Rozumie że będę musiał całą wodę ze zbiornika wypuścić
2017-01-23 11:43
  PrzemekP Posts: 963 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
pab11o napisał » 2017-01-23 11:39
Czytałem to dawno temu dlatego pytam co jeśli woda stoi ponad pół roku bez ruchu.
Dom który jest w trakcie budowy w którym się nie mieszka a ogrzewamy i cw służy jako ochrona powrotu.
Rozumie że będę musiał całą wodę ze zbiornika wypuścić

Ok w takim przypadku woda lepiej nich idzie całkowicie do wymiany. 
A tak przy okazji, używałbyś takiej stojącej wody ? Nawet jeżeli by była raz na jakiś czas włączona opcja sanityzacji?
2017-01-23 18:01
  pab11o Posts: 473 Ostrzeżenie: 0
Ja tylko podałem przykład. 
Oczywiście woda jest do wymiany.
Users on-line: