Forum Defro Smart II dezynfekcja bojlera Subskrybuj | ||||
|
||||
pab11o
|
Czy ktoś wie czy istnieje opcja która potrafi podnieść temp cwu do 70stopni ja mam dom w stanie budowy i woda w nim stoi ponad pół roku.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
oszukaj czujnik CWU , daj przy kalibracji np -20* , lub po prostu go wyciągnij z kapilary bojlera czy gdzie go tam masz
|
|||
|
||||
pab11o
|
No ale nie można tego zrobić w normalny sposób za pomocą odpowiedniej funkcji?
|
|||
|
||||
australopito
|
No i oczywiscie podnies odpowiednio temperature na kotle
|
|||
|
||||
gregors
|
Są sterowniki które mają taką funkcję (legionella) i co jakiś czas podnoszą temp. bojlera.
Nasz nie ma:( |
|||
|
||||
pab11o
|
Może kiedyś będzie
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Polecam ten wątek
|
|||
|
||||
pab11o
|
Czytałem to dawno temu dlatego pytam co jeśli woda stoi ponad pół roku bez ruchu.
Dom który jest w trakcie budowy w którym się nie mieszka a ogrzewamy i cw służy jako ochrona powrotu. Rozumie że będę musiał całą wodę ze zbiornika wypuścić |
|||
|
||||
PrzemekP
|
pab11o napisał » 2017-01-23 11:39 Czytałem to dawno temu dlatego pytam co jeśli woda stoi ponad pół roku bez ruchu. Dom który jest w trakcie budowy w którym się nie mieszka a ogrzewamy i cw służy jako ochrona powrotu. Rozumie że będę musiał całą wodę ze zbiornika wypuścić Ok w takim przypadku woda lepiej nich idzie całkowicie do wymiany. A tak przy okazji, używałbyś takiej stojącej wody ? Nawet jeżeli by była raz na jakiś czas włączona opcja sanityzacji? |
|||
|
||||
pab11o
|
Ja tylko podałem przykład.
Oczywiście woda jest do wymiany. |
|||