W dniu 26 sierpnia (środa) będzie wykonywana aktualizacja serwera. Strona eSterownik.pl będzie w tym czasie niedostępna.
Czas zarezerwowany na aktualizację to 48h.
Forum  eCoal.pl v3.5  Przedmuch- pytanie do ES Subskrybuj
2017-01-17 12:37
  gregors Posts: 316 Ostrzeżenie: 0
Czy jest możliwość wprowadzenia dodatkowej funkcji tzw. ,,przedmuchu" ?
Mam na myśli coś takiego żeby np. 30 s przed podaniem zwiększyć moc dmuchawy np. na 60% i zakończyć 30 s po podaniu ?
Podczas podawania złoże jest wzruszane i dzięki większej mocy dmuchawy można by oczyścić palnik z popiołu. 

Taki miałem sen

2017-01-17 14:15
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Witaj,przekazałem ten pomysł do grupy programistów. Przemyślą ten temat ale nie mogę nic obiecać. Pozdrawiam. 
2017-01-17 14:45
  gregors Posts: 316 Ostrzeżenie: 0
Siema,  dzięki za zainteresowanie
Pozdrawiam
2017-01-17 15:44
  kubanos Posts: 928 Ostrzeżenie: 0
Ja bym nie liczył na odpowiedź a tym bardziej na zrobienie czegoś są priorytety i sprawy w kolejce
ja w tamtym roku zacząłem pisać o niedziałającej pompie podłogowej kiedy jest alarm i termik CO. Powiedzieli, że się tym zajmą i do tej pory cisza. Nauczyłem się więc żyć już z niedziałającą pompą podłogową przy alarmie
PZDR  
2017-01-17 16:22
  Ameno25 Posts: 2631 Ostrzeżenie: 0
Ja z kolei zadałem 2 czy 3 tyg temu pytanie czy jest możliwość wprowadzenia podwójnej histerezy  dla grupowego , kilka osób podpisało sie pod tym , ale niestety bez odpowiedzi , nie lubią mnie :( 
2017-01-18 09:58
  Mati102 Posts: 44 Ostrzeżenie: 0
kubanos napisał » 2017-01-17 15:44
Ja bym nie liczył na odpowiedź a tym bardziej na zrobienie czegoś są priorytety i sprawy w kolejce
ja w tamtym roku zacząłem pisać o niedziałającej pompie podłogowej kiedy jest alarm i termik CO. Powiedzieli, że się tym zajmą i do tej pory cisza. Nauczyłem się więc żyć już z niedziałającą pompą podłogową przy alarmie
PZDR  

tak samo jak kolega ma z pompa podłogową ja mam z pompą mieszającą powinna się załączyć jeżeli piec osiągnie 90st
a fajnie jak by załączyła się również przy osiągnięciu temp max kotła ustawionej przez użytkownika
CHYBA PO KILKU LATACH MÓGŁ BY WYJŚĆ JAKIŚ ODŚWIEŻAJĄCY SOFT PRZECIEŻ UŻYTKOWNIKÓW JEST JESZCZE DOŚĆ SPORO.

POZDRAWIAM
2017-01-18 12:38
  wiktoriano Posts: 261 Ostrzeżenie: 0
Też zgłaszałem kilka rzeczy i na przekazaniu do działu programistów się skończyło.
2017-01-18 20:39
  tuning861 Posts: 10 Ostrzeżenie: 0
Czyli co sa lepsze sterowniki z takimi funkcjami? Wiem ze to pytanie prowokuje usuniecie ale ciekawi mnie jak ma konkurencja?
2017-01-23 18:56
  Tomisss Posts: 56 Ostrzeżenie: 0
W ubiegłym roku proponowałem dodanie presetów z własnymi ustawieniami. W tym temacie również cisza!
Users on-line: