Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Temp. zadana za zaworem Subskrybuj | ||||
|
||||
Warmik
![]() |
Na schemacie głównym gdy się kliknie na zawór 4D to są m.in. takie pola:
- temperatura zadana - temperatura zadana za zaworem Dzisiaj trochę zimno więc ustawiłem temp. na grzejniki na 50 stopni, a ustawiłbym więcej, ale niestety z jakiegoś powodu sterownik ma ustawione na 49 stopni i więcej nie chce. Tak więc pierwszy parametr mam 50 stopni a drugi 49. Regulator pogodowy mam wyłączony. Co jeszcze może być powodem? |
|||
|
||||
Mateusz91
![]() |
Zawór 4D masz z siłownikiem czy ręcznie ustawiasz?
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Mateusz91 dobre pytanie ja też zapytam , Warmik rozumiem , że posiadasz takowy zawór 4D ? Wszelkie regulacje zaworem w zakładce ustawienia - obwody CO - obwody CO 1- zawór 4D
![]() |
|||
|
||||
tryt
![]() |
Warmik napisał » 2017-01-07 19:33 Na schemacie głównym gdy się kliknie na zawór 4D to są m.in. takie pola: - temperatura zadana - temperatura zadana za zaworem Dzisiaj trochę zimno więc ustawiłem temp. na grzejniki na 50 stopni, a ustawiłbym więcej, ale niestety z jakiegoś powodu sterownik ma ustawione na 49 stopni i więcej nie chce. Tak więc pierwszy parametr mam 50 stopni a drugi 49. Regulator pogodowy mam wyłączony. Co jeszcze może być powodem? Zmień (zwiększ) w ustawieniach/obwody CO temperaturę maksymalną. Nie puści wyżej niż 5 stopni od temperatury maksymalnej. Masz ustawione 54 stopnie, tak więc najwięcej za zaworem przyjmie 49 stopni. |
|||
|
||||
Warmik
![]() |
Posiadam zawór 4D z siłownikiem. Rada tryta pomogła, dziękuje
![]() |
|||