Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl parametr ustawienia załączenia pompy CO Subskrybuj | ||||
|
||||
secik85
![]() |
witam, proszę mi napisać gdzie się określa parametr załączenia pompy CO , w trybie zimowym i w spalaniu gupowym, jest taka możliwość?, pytam się bo przy dużych mrozach kocioł chyba nie daje rady dobić do ustawionej temp 58c - jest dyzy odbiór ciepła. dziękuje
|
|||
|
||||
gregors
![]() |
Ustawienia> zaawansowane> pompy
Nie za dużo wiatru dajesz? |
|||
|
||||
secik85
![]() |
nie widzę tego parametru, parametry co to chyba nie to. daje dużo wiatru, ponieważ odbiór ciepła mam spory i szybko spada mi temp ta kotle nawet do 48 c gregors napisał » 2017-01-06 08:52
Ustawienia> zaawansowane> pompy Nie za dużo wiatru dajesz? |
|||
|
||||
gregors
![]() |
Też nie widzę:(
Masz zimny powrót i dlatego piec ma problem, dla 12kw daj może 5. |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
secik85 napisał » 2017-01-06 09:04 .........................daje dużo wiatru, ponieważ odbiór ciepła mam spory i szybko spada mi temp ta kotle nawet do 48 c Jak słusznie pisze kolega gregors, nie grzeje się wentylatorem, ciepło daje spalony węgiel ![]() |
|||
|
||||
oxalis3
![]() |
secik pompa c.o . chodzi cały czas , jeżeli przy tej temp. na kotle masz za zimno w domu, to porostu zwiększ moc kotła na np. min 12 - max 16 kW (i tak chodzisz teraz prawie bez użycia mocy 8 kw). Jeżeli w domu jest ok to praca ciągła kotła jest raczej zaletą niż wadą. Do ochrony powrotu pompa cwu+mieszająca (tylko podniesie Ci to temperaturę cwu)
|
|||
|
||||
secik85
![]() |
tak tylko mam kocioł 38kw z palnikiem ekoenergia II dlatego , minimalna moc wiatru to 42% czym większy nadmuch tym lepiej się pali wzdłuż palnika.
Powiedzcie jak co gdzie ustawić zeby cały czas chodziła pompa cw? |
|||