Rozgrzewamy jesienne temperatury i z tej okazji przygotwaliśmy dla Państwa OBNIŻKI CENOWE wybranych produktów w naszym sklepie eSterownik.pl!
W zakładce "PROMOCJA" znajdziecie wszystkie produkty objęte rabatem
Forum  eCoal.pl v3.5  Brak widoczności pieca w internecie Subskrybuj
First pagePrevious page2 / 2Next pageLast page
2016-12-30 14:58
  Magmarjo Posts: 138 Ostrzeżenie: 0
Byłam w kotłowni i sprawdziłam wszystko wraz z internetem w routerze też zmienione i nie ma dalej.
Karoka dowiedziałam się od E-S skąd jesteś czko jeśli byłbyś wezwany w pobliżu mnie to zapraszam na rozmowę z prawie laikiem,za chłopa nie przepraszaj we mnie musi z niego coś być bo mój mąż tylko piec czyści heh...
2016-12-30 15:27
  karoka65 Posts: 3381 Ostrzeżenie: 1 Karoka-EKO

Nie wiem czy dasz radę ale gdyby to: jeśli masz jakiegoś laptopa to wyłącz w nim wifi, podłącz do niego ten kabelek który jest wpięty do modułu sterownika i zobacz czy w tym lapku działa Ci internet, będzie wiadomo czy net dochodzi do sterownika przewodem, tak najprościej jak potrafię domowym sposobem
Czy przy wyłaczaniu sterownika do czyszczenia nie wchodziłaś w inne parametry? czy tylko wyłączyłaś ster tym guziorem na czarnym pudle za zasobnikiem?
Może mąż coś nacyrkał jak wyłączał?
Postaw go na baczność i wyspowiadaj czy tam coś nie napstrykał
2016-12-31 14:22
  Magmarjo Posts: 138 Ostrzeżenie: 0
"Jeśli masz jakiegoś laptopa to wyłącz w nim wifi, podłącz do niego ten kabelek który jest wpięty do modułu sterownika i zobacz czy w tym lapku działa Ci internet, będzie wiadomo czy net dochodzi do sterownika przewodem" 


Mam net z kabla na komputerze 
Składam Wszystkim życzenia dobrej zabawy sylwestrowej i dobrego,pięknego Nowego Roku

2016-12-31 14:33
  leON22 Posts: 6182 Ostrzeżenie: 3
Magmarjo czasami wystarczą najprostsze rozwiązania , mam na myśli restart urządzeń , czyli wyłączenie na chwilę i ponowne włączenie sterownika i routera z prądu , czasami mam tak u siebie , wystarczy że zresetuję router i wszystko znowu śmiga jak "ta lala" , spróbuj pozdrawiam i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku życzę

PS.Skoro jednak masz net z kabla na kompie , to wychodzi na to , że problem może tkwić w sterowniku oby nie :(
2016-12-31 14:51
  Magmarjo Posts: 138 Ostrzeżenie: 0
Router wczoraj restartowałam sterowni też heh...
2016-12-31 17:30
  karoka65 Posts: 3381 Ostrzeżenie: 1 Karoka-EKO

Wnioskuję z tego co napisałaś że macie tylko komputer stacjonarny?
W takim razie kiszka bo przecież nie będziesz targać go do kotłowni.
Chyba że uda Ci się gdzieś ten kabelek z kotłowni przecisnąć z wtyczką do domu.
Jeśli druty dobre, trzeba sprawdzić ustawienia w sterowniku czy ktoś coś przypadkiem nie nacyrkał, następny moduł.
Oby nie, ale może z Twojej "strony" komuś się coś usmarka to wstąpię po drodze i to zrobimy.
2016-12-31 18:42
  Magmarjo Posts: 138 Ostrzeżenie: 0
Mam laptopa z nim mi syn ustawiał podłączenie sterownika do netu,byłam z nim w kotłowni wyłączyłam wi-fi i internet jest z kabla.
2016-12-31 20:34
  karoka65 Posts: 3381 Ostrzeżenie: 1 Karoka-EKO
To pozostają ustawienia w sterowniku albo szlak trafił moduł, to byłoby najbardziej bolesne finansowo, ustawienia to pikuś, pan pikuś
2017-01-02 22:29
  Magmarjo Posts: 138 Ostrzeżenie: 0
To znowu ja...po następnym czyszczeniu i ładowaniu podajnika nie działa pompa CO :(
2017-01-02 22:32
  karoka65 Posts: 3381 Ostrzeżenie: 1 Karoka-EKO
Luknij na PW
2017-01-04 19:31
  Magmarjo Posts: 138 Ostrzeżenie: 0
Dziękuję panu Wiesławowi za grzecznościowe usunięcie błędu w zapisach sterownika, mam znowu podgląd 
First pagePrevious page2 / 2Next pageLast page
Users on-line: Adam83, bacabalin, Czerk20sdz, Kiler5, slawekskrzeta