Forum  eCoal.pl v3.5  Połączenie laptopa pod sterownik ecoal Subskrybuj
2016-12-16 21:48
  xpawlo Posty: 0 Ostrzeżenie: 0
Witam. Jak podłączyc laptopa do sterownika w celu aktualizacji  softu nie majac złącza rs?
Dodam ze nie mam mozliwosci podłaczenia sterownika do internetu.
W sterowniku mam tylko złącze internetowe.
2016-12-16 22:18
  seba Posty: 1270 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Jaka wersja sterownika? 2.1, czy 3.5?
2016-12-19 19:30
  Warmik Posty: 28 Ostrzeżenie: 0
Ja też się chętnie dowiem jak to zrobić. Ecoal 3.5.
Wczoraj w nocy odcięło mi neta od kotła i nie mogę dojść co właściwie nawaliło. Dzisiaj chciałem się podłączyć przez lapka i też nic. Skonfigurowałem wszystko wg FAQ i nie działa.

dodane 2016-12-19 19:30Jeśli chodzi o mnie to udało mi się połączyć przez laptopa korzystając z pomocy w tym temacie:
https://esterownik.pl/forum/posty,1271/najczestsze-problemy-z-polaczeniem-przez-internet-i-strona-www-w-sterowniku-21-i-24?m=36769#36769

W panelu do którego się zalogowałem nie można zmieniać żadnych ustawień, są opcje różnych resetów, aktualizacji i dostęp do wykresów. Czy jest jeszcze jakiś inny panel gdzie się zmienia ustawienia czy po prostu tak się nie da?
2016-12-19 19:37
  seba Posty: 1270 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM

Dla wersji 2.1 aktualizacje możesz wykonać tylko przez port RS232 używając do tego odpowiedniej aplikacji.

W przypadku wersji 3.5 aktualizacja odbywa się automatycznie po podłączeniu sterownika do Internetu lub możesz też ściągnąć plik ze strony Sterownik eCoal 3.5 (pozycja 9 lub 10). Plik musi mieć nazwę firmware.bin i taki plik należy skopiować na kartę SD, która jest w sterowniku. Należy tylko pamiętać aby skopiować plik do głównego katalogu na karcie. Następnie wkładamy kartę do sterownika i włączamy zasilanie. Aktualizacja wykona się automatycznie.

dodane 2016-12-19 19:37Warmik - jeśli podłączysz sterownik do lokalnej sieci (nawet bez dostępu do Internetu) to będziesz mógł używać aplikacji na androida do zmiany parametrów. 
2016-12-21 09:17
  ozyrus Posty: 37 Ostrzeżenie: 0
seba napisał » 2016-12-19 19:37

dodane 2016-12-19 19:37Warmik - jeśli podłączysz sterownik do lokalnej sieci (nawet bez dostępu do Internetu) to będziesz mógł używać aplikacji na androida do zmiany parametrów. 

A nie ma opcji, żeby konfigurować sterownikw wersji 3.5 przez WWW bez dostępu do neta, tak jak było w wersji 2.1?
2016-12-21 09:33
  konto usunięte Posty: 0 Ostrzeżenie: 0
Post został usunięty na żądanie autora
2016-12-21 09:42
  PrzemekP Posty: 913 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Grisza napisał » 2016-12-21 09:33
Ponoć w przyszłości ma też działać po sieci lokalnej WWW, czyli tak jak w starej wersji.

Seba wyraźnie napisał - będziesz mógł korzystać z aplikacji na Androida do zmiany parametrów.
Strona WWW będzie tylko do podstawowej konfiguracji połączenia oraz do powiązania z platformą. 
2016-12-21 10:38
  konto usunięte Posty: 0 Ostrzeżenie: 0
Post został usunięty na żądanie autora
Użytkownicy online: wolf

Ostatnio dodany

Pawel Dom skam12kw

Czytaj więcej

Nowy post na forum

ES_Serwis napisał post w temacie: Poprawność ustawień i ogól

Czytaj więcej

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

Czytaj więcej

Nowa odsłona

Platforma eSterownik.pl w nowej odsłonie...

Czytaj więcej