Forum eCoal.pl Urządzenie nie podłączone Subskrybuj | ||||
|
||||
konto usunięte
|
Panowie, co jest po update forum wywaliło mi sterownik kotła z internetu "urządzenie nie podłączone"?
Inne kotły w okolicy jak były dostępne tak są a mój wziął się i wsiąknął - sterownik restartowany, router restartowany. O co come on? |
|||
|
||||
seba
|
Działania na forum nie mają nic do łączenia się sterownika z platformą. Sprawdź czy wchodzisz na sterownik w lokalnej sieci. Adres IP odczytasz na panelu sterownika - w ustawieniach Internet.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Seba... nadal urządzenie nie podłączone... Wywaliłem urządzenie chce dodać raz jeszcze i mam info że urządzenie już istnieje. Zmienię ident.
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
marcinbb napisał » 2016-12-12 22:04 Seba... nadal urządzenie nie podłączone... Wywaliłem urządzenie chce dodać raz jeszcze i mam info że urządzenie już istnieje. Zmienię ident. Zamiast ponownie dodawać urządzenie sprawdź ustawienia sieci. Komunikat że urządzenie już istnieje jest podyktowane tym że jest już sterownik o takiej nazwie w bazie. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Po zmienie identa. I wpisaniu w sterownik nie może się zapiąć do internetu, sprawdź IP i maskę... A co tu sprawdzać jest OK.
dodane 2016-12-12 22:18ustawienia sieci muszą działać na tym samym routerze mam TV, drukarkę i inne tematy. A urządzenia jak nie było tak nie ma... OK jutro po robocie zmierzę się ponownie z tematem. |
|||
|
||||
PrzemekP
|
marcinbb napisał » 2016-12-12 22:18 Po zmienie identa. I wpisaniu w sterownik nie może się zapiąć do internetu, sprawdź IP i maskę... A co tu sprawdzać jest OK. dodane 2016-12-12 22:18ustawienia sieci muszą działać na tym samym routerze mam TV, drukarkę i inne tematy. A urządzenia jak nie było tak nie ma... OK jutro po robocie zmierzę się ponownie z tematem. Polecenie ping IP_STEROWNIKA zwraca poprawne wartości ? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Nie zwraca... bo z piecem jestem w innej podsieci, i adresy IP są pobierane z dwóch różnych serwerów DHCP. Jednak jak wrócę do domu podepnę się kompem do innego routera i sprawdzę.
dodane 2016-12-13 18:20OK po wieczornych testach, podczas próby wejścia na urządzenie w sieci lokalnej 192.168.1.111 pojawia się około 1/5 paska kiedy wchodzimy na sterownik... i połączenie zostało zrestartowane. Nie można wyświetlić strony |
|||
|
||||
PrzemekP
|
A co zwraca ping?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Wraca -t po 1 ms. Więc pewnie karta pamięci i soft na niej się skaszanił?
Update po rs232 ze starym nowym softem, tylko czy wcześniej format czy update? dodane 2016-12-13 21:13Update podniósł się na nowych danych |
|||