Forum  bruli.pl v3.5  Gdzie wpiąć pompe cyrkulacyjna-brak miejsca Subskrybuj
First pagePrevious page2 / 2Next pageLast page
2016-12-09 21:53
  Suugi81 Posts: 17 Ostrzeżenie: 0
Grisza napisał » 2016-12-09 21:44
Suugi81, popatrz na ten kocioł.
https://esterownik.pl/device/2173
gniazdo CWU tak naprawdę steruje pompą cyrkulacyjną.

Wybacz ale jestem narazie ślepy i nie widze tego co chcesz mi przekazac. Nie wiedziałem że nie wolno..
2016-12-09 22:03
  Suugi81 Posts: 17 Ostrzeżenie: 0
Ok czyli w grę wchodzą obie pompy które mogę odłaczyć od stera i wpiac bezposrednio w gniazdko. pompy są blisko siebie wiec nie ma problemu. Nurtuje mnie tylko wczesniejsze pytanie co mi to dało....ech szkoda.
2016-12-09 22:06
  karoka65 Posts: 3165 Ostrzeżenie: 1 Karoka-EKO

A dlaczego dwie?

dodane 2016-12-09 22:06
Mieszającą albo cyrkulacyjną możesz zaprogramować spod sterownika.
Jak już zabrakło Ci gniazdek to cyrkulację podepnij pod marketowy programator
2016-12-09 22:11
  Suugi81 Posts: 17 Ostrzeżenie: 0
karoka65 napisał » 2016-12-09 22:04

A dlaczego dwie?

Oczywiście odłącze jedną. Chodzi mi o pompe obiegowa od powrotu albo CWU
dodane 2016-12-09 22:08Ta mieszajaca która mam podłaczoną jest narazie ustawiona ze chodzi nom stop, nie wiem czy to dobrze czy zle...ale na moj rozum to chyba bedzie musiala tak chodzic aby byl ciepły powrot
dodane 2016-12-09 22:09 i wtedy podlanczam cyrkulacje i chula?
dodane 2016-12-09 22:11karoka65 wiem ze schodze na instalacje, ale bez tego raczej sie nie da....sorry
dodane 2016-12-09 22:11karoka65 wiem ze schodze na instalacje, ale bez tego raczej sie nie da....sorry
2016-12-09 22:42
  karoka65 Posts: 3165 Ostrzeżenie: 1 Karoka-EKO
To po co Ci była następna pompa? skoro mogłeś np. właczyć ochronę przez CWU i też mogła pracować jedna zamiast dwóch non stop,z tym że ta jedna i to nawet z przerwami mogła?
2016-12-10 23:22
  Suugi81 Posts: 17 Ostrzeżenie: 0
karoka65 napisał » 2016-12-09 22:42
To po co Ci była następna pompa? skoro mogłeś np. właczyć ochronę przez CWU i też mogła pracować jedna zamiast dwóch non stop,z tym że ta jedna i to nawet z przerwami mogła?

Bo powroty mam oddzielnie wszystkie i najniższa temeperatura była na powrocie od podłogówki, nie wiem czy to dobrze czy źle....?Pewnie czeka mnie kolejna przeróbka?
Za dwa lub trzy miesiące będę chciał podpiąć sterownik do neta, lepszy będzie telefon z androidem czy windows phone też to obsłuży? Chodzi mi czy w tel. muszę mieć jakąś aplikacje czy obsługuje się przez www?
2016-12-11 00:27
  karoka65 Posts: 3165 Ostrzeżenie: 1 Karoka-EKO

A co ma piernik do wiatraka? znaczy oddzielne powroty?
Fon z Androidem bo na windzie nic nie zrobisz, apkę masz darmową w sklepie play
2016-12-11 08:39
  Suugi81 Posts: 17 Ostrzeżenie: 0
karoka65 napisał » 2016-12-11 00:27

A co ma piernik do wiatraka? znaczy oddzielne powroty?
Fon z Androidem bo na windzie nic nie zrobisz, apkę masz darmową w sklepie play

A no że każdy powrót jest wpięty w oddzielne wejscie w piecu(powrót).
Tego się bałem że na windzie nie pójdzie.
2016-12-11 10:53
  vldk Posts: 66 Ostrzeżenie: 0
 Suugi81 powrót do pieca masz tylko jeden- jedno wejście- a kilka obwodów jak w elektryce , strumyczki do kupy razem do pieca.
2016-12-12 21:12
  Suugi81 Posts: 17 Ostrzeżenie: 0
Rozumiem, ale jak jest jedno wejscie do pieca to wtedy mogłym przez sterownik wykorzystac pompe cwu jako ochrone, a tak szła zimna w oddzielne wejscie z podłogówki i musiałem ja jakos podniesc. W kotle mam 4 wejscia z powrotu i cztery zasilenia(wykorzystywane jest 3/2). Ale t pewnie nie jest miejsce na takie tematy. Jak założe neta będę na pewno prosił o pomoc.

dodane 2016-12-12 21:12Jak ustawić(skalibrować) poziom paliwa w zasobniku?, oraz jak ustawić wygaszacz ekranu bo u mnie nie ma?
First pagePrevious page2 / 2Next pageLast page
Users on-line: bono, cervinka, drewnianysklep, krzych_boch-og20, Mixokret, robertborowicz, rwybierek, Tommyle, vencab