Forum  bruli.pl v3.5  Gdzie wpiąć pompe cyrkulacyjna-brak miejsca Subskrybuj
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
2016-12-09 20:51
  Suugi81 Posts: 17 Ostrzeżenie: 0
Witam Wszystkich!
Tak jak w temacie, nie mam już miejsca na wpięcie pompy cyrkulacyjnej  ze zbiornika CWU.
Gniazdo w sterowniku pompy mieszającej jest zajęte przez pompe obiegową która jest ustawiona jako ochrona powrotu z podłogówki, czy jest jakas mozliwość aby podpiąć jeszcze cyrkulacje i czy bedzie mozliwość sterowania cyrkulacja gdy bedzie chodzila pompa obiegowa?
2016-12-09 21:12
  seba Posts: 1412 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Chyba najprościej zastosować zewnętrzny programator dobowy lub tygodniowy, który załączy pompę cyrkulacyjną w określonych godzinach. Taki programator kupisz za 50 zł.
2016-12-09 21:20
  Suugi81 Posts: 17 Ostrzeżenie: 0
Szkoda że nie ma takiej możliwośći, bo w sterowniku naprawde jest rozbudowana funckcja ustawiania cyrkulacji;-(
Masz jakiś sprawdzony programator. Chodzi mi o tygodniowy
2016-12-09 21:26
  Suugi81 Posts: 17 Ostrzeżenie: 0
Niestety wszystkie gniazda sa zajete
dodane 2016-12-09 21:26Mam podłogówke grzejniki, które chodzą na oddzielnych pompach wilo i zbiornik CWU na oddzielnej grunfoss
2016-12-09 21:30
  Suugi81 Posts: 17 Ostrzeżenie: 0
Co pracuje na mocy okolo 5vat nom stop, podłogówka 20vat nom stop. Jedynie pompa Cwu zalancza sie tylko okresowo do zadanej temperatury.
2016-12-09 21:33
  Suugi81 Posts: 17 Ostrzeżenie: 0
Wychodzi na to ze podłogówke mogłbym podlączyc prosto do gniazdka, ale czy sterownik obsłuży mi jedmoczesnie pompe obiegowa mieszajaca i cyrkulacje?
2016-12-09 21:34
  Ameno25 Posts: 2760 Ostrzeżenie: 0
zewnętrzy programator tygodniowy , praktycznie niczym sie nie różni od tego wbudowanego w sterowniku , nie ma tylko funkcji programowania zdalnego , i temp. przy której ma załączać sie pompa cyrkulacyjna .
Chociaz jak by poszukał to i znajdzie programator tyg. ze sterowaniem  zdalnym ,
2016-12-09 21:37
  Suugi81 Posts: 17 Ostrzeżenie: 0
Grisza napisał » 2016-12-09 21:32
No to po problemie. Daj podłogówkę bezpośrednio go gniazda sieciowego, a z gniazda pompy podłogowej wysteruj cyrkulację jak Ci się podoba.



Obsłuży pompę cyrkulacyjna i obiegowa która jest ustawiona jako mieszająca jednoczesnie?, bo gdy dzisiaj instalowałem pompe obiegowa nie chciała mi sie załączyć dopiero po wybraniu w ustawieniach zaawansowanych pompy mieszajacej poszła, a wczesniej byla ustawiona cyrkulacja.
dodane 2016-12-09 21:37Tak v3.5 podlaczenia do neta na razie brak
2016-12-09 21:40
  Ameno25 Posts: 2760 Ostrzeżenie: 0
To włącz mieszającą bezpośrednio w gniazdo  240V , a cyrkulacje według programatora 

Grisza 30zł to znów nie taki duży koszt
2016-12-09 21:40
  Suugi81 Posts: 17 Ostrzeżenie: 0
Napisałem narazie za 2 , 3 miechy bedzie narazie i tak jeszcze nie mieszkam
2016-12-09 21:43
  Suugi81 Posts: 17 Ostrzeżenie: 0
Ameno25 napisał » 2016-12-09 21:40
To włącz mieszającą bezpośrednio w gniazdo  240V , a cyrkulacje według programatora 

Grisza 30zł to znów nie taki duży koszt

W zasadzie masz racje ze obiegowa tez mogę odłaczyc, bo chodzi tez prawie nom stop chyba ze na piecu spadnie ponizej 40 stopni to wszystkie pompy sie wylanczaja.
Pytanie jeszcze odnosnie pompy willo z wyświetlaczem dlaczego ona chodzi nom stop na 20 vat, dlaczego nie spada np. jak na CO na 5 vat
2016-12-09 21:47
  Suugi81 Posts: 17 Ostrzeżenie: 0
I jeszcze jedno pewnie gupie pytanie ale pytam. Co mi dało podłaczenie pompy w/w pompy obiegowej do sterownika( pompa to zwykła pompa mieszajaca 40-tka nieenergooszczedna zwykła polska pompa za 250 zł), czy ona jest sterowana jakos przez sterownik? na pompie ustawiona jest na I biegu
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
Users on-line: