Forum eCoal.pl v3.5 Pompa CO1 w trybie ciągłym Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
Pigmey
|
Witam szanowne grono,
Jak ustawić pompę w trybie CO+regulator pokojowy na pracę w trybie ciągłym? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
W ustawieniach obwodu CO zmień parametr zatrzymanie pompy po dogrzaniu na NIE
|
|||
|
||||
Pigmey
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
zejdź na tej stronie na sam dól a znajdziesz
|
|||
|
||||
mamut
|
Pigmey jest, tylko taka zmyłka, bo znajduje się w sekcji odnośnie zaworu 4D.
|
|||
|
||||
Pigmey
|
Raczej nie zmyłka - to parametr działający tylko z zaworem 4D.
Zmieniłem na "nie" a pompa i tak się zatrzymała. |
|||
|
||||
mamut
|
Dokładnie, zerknąłem teraz do siebie i tak mam. Zatrzyma się po dogrzaniu pomieszczenia.
|
|||
|
||||
Pigmey
|
Ustawienie czasu pracy pompy wyłącza ją całkowicie, czasu postoju pompy na 0 nie jest możliwe...
|
|||
|
||||
Pigmey
|
Tia... Tylko ja chciałbym zachować podgląd temperatury
Inaczej już dawno bym mienił typ obwodu. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Zmienili to w nowym sofcie.
Z tego co pisze w instrukcji juz przy obwodzie pompa +regulator nie ma już możliwości ciągłej pracy pompy O oznacza ze zatrzyma się zaraz po osiągnięciu zadanej wewnętrznej Jedynie zrób to co GRISZA proponuje A jak chcesz mieć podgląd na temp to czujnik przerzucić pod T2 dodane 2016-11-22 23:03 Pigmey napisał » 2016-11-22 22:59 Tia... Tylko ja chciałbym zachować podgląd temperatury Inaczej już dawno bym mienił typ obwodu. Czujnik pod T2 i aktywuje OBWOD CO2 |
|||
|
||||
Pigmey
|
I weź tu się zapytaj o prosta niby rzecz...
"Nieosiągalną" zadaną ustawiłem już wcześniej i dobrze to działało ale wydawało mi się to "mało profesjonalne" Czujnik od CO2 również wykorzystuję więc przepięcie także nie nie wchodziło w grę. Dziwne, że oprogramowanie nie umożliwia prostego przełączenia pompy w tryb pracy ciągłej z zachowaniem pomiaru temperatury... |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Pigmey
Nie jestem pewny ale wydaje mi się ze we wcześniejszej wersji softu , jeśli wyłączyłeś w opcjach 4d zatrzymanie pompy to działała cały czas . Może to Cie zadowoli maksymalny czas pracy 240 min i minimalny czas postoju 1min , w sumie pompa powinna się na dobę tylko 6 razy po 1 min |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Z tym auto- atapt to nie jest tak jak myślisz ,
Cała logika auto-adap to własnie płynne sterownie mocą pompy w zależności od oporów w instalacji , zakręć termostaty i zobacz jak zachowuje się pompa , |
|||
|
||||
gmaj22
|
Co chcesz dzięki niej wiedzieć,czy uzyskać? Jak chcesz eksperymentować, to lepsza taka, która pokaże przepływ,np.Alpha. Wilo np. ma płynną regulację mocy,ale przepływu nie pokaże (Yonos Pico).
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||