Forum  eSterownik.pl  Brak wykresów i statystyk Subskrybuj
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
2016-01-12 21:04
  Gelo_26 Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
Witam

Od kilku dni w podglądzie online nie mam wykresów i statystyk, widzę jedynie aktualne parametry sterownika.
Wiecie z czym może być problem, jak to naprawić?


2016-01-12 21:27
  PrzemekP Posts: 910 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Prawdopodobnie problem z kartą SD.
Wyciągnij kartę ze sterownika, zawartość zgraj na HDD w komputerze, kartę sformatuj i ponownie wrzuć zawartość na kartę SD i umieść ją w sterowniku.

Jeżeli po tej operacji nie zaczną się rejestrować wykresy znaczy że karta SD jest uszkodzona i należałoby ją wymienić
2016-01-24 05:31
  Tomcav Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Witam. 
Gelo_26 mam dokladnie to samo,
jak rozwiazales problem?
Pozdrawiam
2016-01-24 11:06
  Rogalinekdom Posts: 13 Ostrzeżenie: 0
Wykresy można powiększać(zaznaczyć obszar od lewej strony do prawej) lub pomniejszać (zaznaczyćobszar od prawej do lewej strony). Możliwe jest również wyłączenie (ukrycie)niektórych pomiarów – wystarczy kliknąć na wybrany pomiar w legendzie. 
2016-01-24 23:22
  sylwer Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
U mnie od jakiegoś czasu też nie ma statystyk.
2016-01-25 07:26
  PrzemekP Posts: 910 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
sylwer napisał » 2016-01-24 23:22
U mnie od jakiegoś czasu też nie ma statystyk.

U Ciebie prawdopodobnie brakuje informacji o wybranym paliwie w ostatnich zasypach, lub we wpisie o zakupie paliwa brakuje współczynnika podawania paliwa kg/min
2016-02-08 13:10
  sq9tbu Posts: 1115 Ostrzeżenie: 0
Widzę że na wykresach dzisiaj na dole pojawiły się zmiany. Widać jaki parametr był zmieniany i jak wpływa na wykres.
2016-02-11 21:38
  Gelo_26 Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
A u mnie samo się naprawiło, nie miałem czasu wyjmować karty i jak już chciałem ją wymienić to się okazało że już działa.
Chyba porostu błędne dane nadpisały się nowymi i stąd ta poprawa
2016-02-11 23:05
  DKo70 Posts: 2270 Ostrzeżenie: 0
sq9tbu napisał » 2016-02-08 13:10
Widzę że na wykresach dzisiaj na dole pojawiły się zmiany. Widać jaki parametr był zmieniany i jak wpływa na wykres.
Nareszcie!
2016-12-20 20:09
  voorek Posts: 67 Ostrzeżenie: 0
Mam problem ze statystykami na esterownik, od 11/12/2016 widzę że nic się nie pojawiło.
2016-12-20 21:22
  PrzemekP Posts: 910 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
voorek napisał » 2016-12-20 20:09
Mam problem ze statystykami na esterownik, od 11/12/2016 widzę że nic się nie pojawiło.

Z tego co widzę wszystkie statystyki w Twoim urządzeniu są poprawne. Napisz dokładnie z czym masz problem
2016-12-29 07:56
  MALB Posts: 43 Ostrzeżenie: 0
Po kolei:
W zakładce statystyki przechodzisz na Zdarzenia. Tam klikasz dodaj wpis i wybierasz zakup paliwa. Ustalasz datę, ilość, wartość opałową i ilość kg/min. Jeśli w sterowniku w zakładce zaawansowane wartość czasu pracy do opróżnienia zasobnika masz ustawione poprawnie (np 700min). Po tych czynnościach w zakładce statystyki-zdarzenia dodajesz wpis zasyp paliwa wypełniasz pola które wyskoczyły i zapisujesz. Powinno zacząć pokazywać po 1 dniu
2016-12-29 10:04
  Michal_T Posts: 20 Ostrzeżenie: 0
Witam, Też mam problem.
U mnie od jakiegoś czasu zaczęły pojawiać się dziury w statystykach tak od 2 do 4 godzin puste przerwy.
Nie bardzo wiem o co chodzi? Wcześniej wszystko działało bez problemu.
Czy to też może być wina karty SD.
2017-01-02 18:31
  blur Posts: 34 Ostrzeżenie: 0
Ja natomiast mam taki problem że od 24.12 przestały do statystyk dodawać się zasypy z apki :( można gdzieś sprawdzić ile i kiedy zasypałem ?
2017-01-02 21:45
  Norbert Posts: 82 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP, sytuacja jest dziwna, statystyki nie działają od 11.12.2016 a wykresy od sylwestra 31.12.2016.
wyjąłem kartę, chciałem zgrać zawartość na kompa, ale jest komunikat że nie można odtworzyć i nie da się zgrać zawartości?
z pozycji kompa i androida możma zmieniać nastawy, ale nie ma wykresów, na kompie pojawia się komunikat "brak danych" a na androidzie Error Parse
2017-01-03 08:26
  PrzemekP Posts: 910 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Norbert napisał » 2017-01-02 21:45
PrzemekP, sytuacja jest dziwna, statystyki nie działają od 11.12.2016 a wykresy od sylwestra 31.12.2016.
wyjąłem kartę, chciałem zgrać zawartość na kompa, ale jest komunikat że nie można odtworzyć i nie da się zgrać zawartości?
z pozycji kompa i androida możma zmieniać nastawy, ale nie ma wykresów, na kompie pojawia się komunikat "brak danych" a na androidzie Error Parse

Prawdopodobnie karta SD jest uszkodzona. Musisz ją wymienić - zobaczysz czy to pomoże. Pamiętaj że na karcie musi być strona WWW. Potrzebną paczkę znajdziesz tutaj
2017-01-03 19:10
  Norbert Posts: 82 Ostrzeżenie: 0
Witam

Kartę SD wymieniłem, wstawiłem zawartość paczki www i pojawiły się wykresy

Dziękuję
2017-01-05 14:13
  Koksik Posts: 31 Ostrzeżenie: 0
Witam

Chciałbym sie podpiąć jak doprowadzić do tego aby statystyki w ogóle coś pokazywały?
Wpisuję dosypywanie węgla, mam jak długo trwa opróżnienie podajnika, czego mi jescze brakuje?
2017-01-05 14:16
  Michal_T Posts: 20 Ostrzeżenie: 0
Może zakup, bo nie widziałem abyś miał wpisany
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
Users on-line: january62, karol500, Kazimir, mirekcieply, piotrmorawiec, pswaczyna, rafal749, ryszyla

Recently added

Przemysław - dom

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more