Forum  eSterownik.pl  Brak wykresów i statystyk Subskrybuj
First pagePrevious page2 / 2Next pageLast page
2017-01-05 14:21
  PrzemekP Posts: 1121 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Koksik napisał » 2017-01-05 14:13
Witam

Chciałbym sie podpiąć jak doprowadzić do tego aby statystyki w ogóle coś pokazywały?
Wpisuję dosypywanie węgla, mam jak długo trwa opróżnienie podajnika, czego mi jescze brakuje?

Brak zakupu paliwa, dla którego musisz podać współczynnik ile kg paliwa podaje podajnik podczas minuty pracy.
Po dodaniu zakupu (pamiętaj żeby dodać zakup z datą wcześniejszą niż pierwszy zasyp) musisz każdy zasyp wyedytować i w polu Rodzaj paliwa wybrać to które dodałeś w wpisie Zakup
2017-01-05 15:22
  Koksik Posts: 31 Ostrzeżenie: 0
a gdzie ten zakup mam wpisać, bo faktycznie wpisuje tylko zasypy?
2017-01-05 15:42
  Michal_T Posts: 23 Ostrzeżenie: 0
Wchodzisz w Statystyki \ Zdarzenia \ Dodaj wpis. W nowym oknie wybierasz "Zakup Paliwa" i ładnie wszystko wypełniasz.
2017-01-05 17:31
  Ameno25 Posts: 2756 Ostrzeżenie: 0
Never ending story  
2017-01-05 18:00
  Koksik Posts: 31 Ostrzeżenie: 0
Sorki nie zwróciłem uwagi że kontynuujemy na drugiej stronie
2017-01-05 18:58
  arti Posts: 56 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2017-01-03 08:26
Norbert napisał » 2017-01-02 21:45
PrzemekP, sytuacja jest dziwna, statystyki nie działają od 11.12.2016 a wykresy od sylwestra 31.12.2016.
wyjąłem kartę, chciałem zgrać zawartość na kompa, ale jest komunikat że nie można odtworzyć i nie da się zgrać zawartości?
z pozycji kompa i androida możma zmieniać nastawy, ale nie ma wykresów, na kompie pojawia się komunikat "brak danych" a na androidzie Error Parse

Prawdopodobnie karta SD jest uszkodzona. Musisz ją wymienić - zobaczysz czy to pomoże. Pamiętaj że na karcie musi być strona WWW. Potrzebną paczkę znajdziesz tutaj

Podepnę się pod temat 
Przemek po co strona www. Jest na karcie?
Zacznę do początku 3.01.2017 ster zgubił wykresy i statystyki nie liczył, czytałem już kiedyś o tym na forum, więc wiedziałem że coś z kartą nie tak, po włożeniu karty do kompa nie szło za bardzo tego otworzyć ani zgrać. Włożyłem nową pustą kartę do steru i wydaję się że jest wszystko ok więc po co ta strona www?

2017-01-05 20:12
  PrzemekP Posts: 1121 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
arti napisał » 2017-01-05 18:58

Podepnę się pod temat 
Przemek po co strona www. Jest na karcie?
Zacznę do początku 3.01.2017 ster zgubił wykresy i statystyki nie liczył, czytałem już kiedyś o tym na forum, więc wiedziałem że coś z kartą nie tak, po włożeniu karty do kompa nie szło za bardzo tego otworzyć ani zgrać. Włożyłem nową pustą kartę do steru i wydaję się że jest wszystko ok więc po co ta strona www?


Strona WWW na karcie jest niezbędna do obsługi sterownika w sieci lokalnej - bez użycia platformy eSterownik.pl
2017-01-07 01:48
  orzechdrums Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Witam, 
Od 20 listopada mam brak statystyk/wykresów. Dodane wcześniej wpisy dot. zakupu oraz dodawane zasypy. Czy nieregularność w dodawaniu zasypów /praca kotła z poziomem 0 towaru/ mogła spowodować zanik statystyk/wykresów? W jaki sposób na statystyki wpływa dodanie zasypu? bo wydaje się, że czas pracy / ilość spalonego towaru/ sterownik liczy dalej poprawnie ... Proszę o pomoc szanownych forumowiczów. pzdr
2017-01-07 08:55
  slawtaz Posts: 74 Ostrzeżenie: 0
U mnie jest tak, że jeżeli zasobnik jest pusty (brak wpisanego zasypu) to nie nalicza statystyk i jest dziura w wykresie statystyk, natomiast wykresy temperatur wykresy są.
2017-01-09 23:52
  szakal_kp Posts: 7 Ostrzeżenie: 0
Witam serdecznie,

Jestem to mój pierwszy wpis dlatego wypada się przywitać. Dołącza się do tematu nie pokazują mi się statystyki, karta SD sprawna, sformatowana. Dopisałem zakup paliwa i zasyp. Druga sprawa że moje pieca nie widać publicznie.
2017-01-10 07:42
  PrzemekP Posts: 1121 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
szakal_kp napisał » 2017-01-09 23:52
Witam serdecznie,
Jestem to mój pierwszy wpis dlatego wypada się przywitać. Dołącza się do tematu nie pokazują mi się statystyki, karta SD sprawna, sformatowana. Dopisałem zakup paliwa i zasyp. Druga sprawa że moje pieca nie widać publicznie.

Sprawdź czy w zakupie paliwa podałeś współczynnik ile paliwa podaje podajnik podczas minuty pracy.
W zasypach musisz wybrać odpowiednie paliwo. 
2017-01-10 22:53
  szakal_kp Posts: 7 Ostrzeżenie: 0
Statystyki już działają, jest chyba jakiś dłuższy czas na odświeżenie lub po drugim zasypie się pokazały.
2018-08-19 02:41
  Klokoczyce Posts: 35 Ostrzeżenie: 0
Czy mogę poprosić o pomoc? Od jakiegoś czasu nie pokazuje mi się wykres statystyk. Próbowałem wyprostować dodając kolejne zasypy i jestem w kropce. 
dodane 2018-06-27 06:45Teraz z kolei widzę, na razie dziękuje za pomoc, pod wieczór wyczytam się w temat. 
dodane 2018-08-19 02:41Witajcie ponownie. Pomóżcie proszę bo nie widzę znowu statystyk. Spójrzcie na mój sterownik i podpowiedzcie, czemu ich nie widać...
2021-07-05 22:25
  Gorzyczki13 Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
U mnie też dzisiaj statystyki jak i wykres się zatrzymały. Pierwszy raz taka sytuacja od dwóch miesięcy.
2021-07-05 22:55
  MateoKoc Posts: 68 Ostrzeżenie: 0
Gorzyczki13 napisał » 2021-07-05 22:25
U mnie też dzisiaj statystyki jak i wykres się zatrzymały. Pierwszy raz taka sytuacja od dwóch miesięcy.


U mnie wykresy dzisiaj się zatrzymały. Potem za jakiś czas status zmienił się na "Rozłączony".
Usunąłem urządzenie i chciałem dodać jeszcze raz.
Wyświetla, że " Urządzenie nie zostało znalezione. Sprawdź czy jest podłączone".
Internet jest, kabel ok.
Nie wiem o co chodzi.
First pagePrevious page2 / 2Next pageLast page
Users on-line: dorota, piotr67