Forum eSterownik.pl Biblioteka w Pythonie do obsługi sterownika Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona17 / 18Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
bodziasty
|
||||
|
||||
bodziasty
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
Rzeczywisty jest algorytm i sterownik Mikołaju. Jest czym się chwalić. Bo Ty już dwa lata trzymasz w ukryciu swój super algo którym się odgrazales że stworzysz
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Ster istnieje i ma się dobrze. Pracuje ciągle w szerokim zakresie. Sam się obroni
Waco, nie dyskutuj z kimś kto nawet nie wie o czym gada. |
|||
|
||||
uzi18
|
mnie tylko zastanawia co ma histogram do monitorowania innego sterownika
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Nic, włączyłem zielonego z czystej ciekawości czy coś narysuje. Narysował, pokazałem i tyle.
|
|||
|
||||
minertu
|
MariuszK napisał » 2016-03-09 22:54 Jesteś w błedzie.Ster widziałem i widziałem jego pracę.A że maluje inaczej,tródno,bruli procesu spalania nie prowadzi.
No to Verb - zostałeś pojechany przez chlopaków. Co oznacza iż przechwalasz się tym co nie jest rzechywiste,ze to zasługa twojego softu -chopaki maja to samo na brulim. Taki wykres pojawił mi sie nie raz w ecoalu. Zauważ, ze u wszystkich jest w tym samym miejscu Przypadek. Nie należy po prostu wieżyć we wszystko co piszesz Ps. Dałeś ciała z tym Histogramem |
|||
|
||||
janusz
|
||||
|
||||
mark3k
|
Janusz daj spokój. Za kilka lat MariuszK zmieni ster na właściwy i powie, że to jego soft prowadzi kocioł. czko
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
||||
|
||||
janusz
|
mark3k napisał » 2016-03-12 23:41 Janusz daj spokój. Za kilka lat MariuszK zmieni ster na właściwy i powie, że to jego soft prowadzi kocioł. czko To była tylko odpowiedz na zarzuty MariuszK napisał » 2016-03-09 22:54 No to Verb - zostałeś pojechany przez chlopaków. Co oznacza iż przechwalasz się tym co nie jest rzechywiste,ze to zasługa twojego softu -chopaki maja to samo na brulim. VERB napisał » 2016-03-12 23:43 Trzyma zadaną jak trzeba, prawda ? Może i wykres spaliny nie jest ładny, ale wykres CO jest OK. Tak ? Działa z kagańcem 40 -70%. Ładnie VERB to pracuje tak trzymać spaliny z natury nie są "ładne" i śmierdzą więc nie wymagajmy ładnego wykresu od nich |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Masz rację janusz, może za wiele bym chciał
|
|||
|
||||
minertu
|
VERB napisał » 2016-03-12 23:43 Na wykres spaliny ma także wplyw temp CO.Wiesz o tym.U Ciebie nie ma ona jednak znaczenia,tylko sie maluje.
|
|||
|
||||
janusz
|
minertu napisał » 2016-03-13 17:42 Na wykres spaliny ma także wplyw temp CO.Wiesz o tym.U Ciebie nie ma ona jednak znaczenia,tylko sie maluje. W moim przypadku na temp spalin największy wpływ ma zabrudzenie kotła co widać na wykresie przed i po czyszczeniu dorobiłem sobie przyrząd który pozwala na czyszczenie "błyskawiczne" około 60 sek i wygląd wykresu po czyszczeniu około 11:30 |
|||
|
||||
minertu
|
To żadna nowina,im czystrzy kocioł tym różnica temperatur mniejsza.
|
|||
|
||||
janusz
|
minertu napisał » 2016-03-13 19:18 To żadna nowina,im czystrzy kocioł tym różnica temperatur mniejsza. Zgadzam się z tym Lecz jak widzę zdjęcia lub filmiki a tam sadzy i pyłu tyle ze wiaderko można zapełnić To myślę sobie że niektórym nie chodzi o czyste i oszczędne spalanie ale to ich kasa leci w komin więc mi nic jednak do tego dodane 2016-03-13 19:34Może jednak nie mam "uprawnień " do pouczania więc sorry |
|||
|
||||
minertu
|
Tu nie chodzi o pouczanie ale o wymianę doświadczeń.
Każdy sposób palenia jest dobry wg upodobań użytkownika. Sposób palenia kol VERB mi sie akurat podoba. |
|||
|
||||
pawciobiel
|
@ven: linki z kodem nie działają, czy możesz udostępnić kod na githubie/gitlabie?
|
|||
|
||||
uzi18
|
Ktore pliki potrzebujesz i co planujesz?
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona17 / 18Następna stronaOstatnia strona | ||||