Forum  eCoal.pl  PORADNIK PALACZA - DYSKUSJA Subskrybuj
First pagePrevious page56 / 109Next pageLast page
2016-09-30 19:58
  Alex139 Posts: 102 Ostrzeżenie: 0
250L
2016-09-30 20:01
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Dobra KOCURY Koniec drapania. 
Trza chłopu pomóc. 
Czy nie wydaje się wam że za często sa spadki na CWU? 2 razy na 1h
2016-09-30 20:01
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
To ma znaczenie przy rozruchu. A teraz masz tylko niewielkie ubytki.
2016-09-30 20:03
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
No właśnie przy takim zladzie powinien być bardziej stabilny
2016-09-30 20:03
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
energotop napisał » 2016-09-30 20:01
Czy nie wydaje się wam że za często sa spadki na CWU? 2 razy na 1h
Cyrkulacja.
2016-09-30 20:07
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Większy zysk, niż Tobie się udało wykręcić. Jak nie wart uwagi, to nie. Mnie to rybka.

2016-09-30 20:09
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
milo napisał » 2016-09-30 20:03
energotop napisał » 2016-09-30 20:01
Czy nie wydaje się wam że za często sa spadki na CWU? 2 razy na 1h
Cyrkulacja.

Rzeczywiscie. Umknęło mi. Wyłączyć w programatorze w strefach kiedy nie ma nikogo w domu. Po to jest
dodane 2016-09-30 20:090.42kg + Cyrkulacja i już jest 4.5.
dodane 2016-09-30 20:09Zwiekszyc sprawność i mamy 4kg. Do przyjecia
2016-09-30 20:20
  skresz Posts: 679 Ostrzeżenie: 0
Alex co do ustawień trzmaj się Energotopa a jeśli chodzi o syf w kotle to spróbuj z wapnem wymieszać groch powinno trochę pomóc, jak masz dojście do eko to załaduj na próbę piasta, najpierw wyczyść i zobacz czy jest poprawa.
Możesz też na próbę podnieść temperaturę zadaną na kotle to też powinno trochę poprawić sytuację z czystością lecz to zwiększy ci zużycie grochu  
2016-09-30 20:38
  Alex139 Posts: 102 Ostrzeżenie: 0
Energotop to jak mam wg Ciebie ustawić kocioł teraz z nowym softem?
2016-09-30 20:42
  wiktoriano Posts: 277 Ostrzeżenie: 0
energotop mogłbyś udostępnić sterownik? chętnie bym zobaczył jak to Ci tam idzie na tym miale
Jak kupiłem kocioł to kupiłem trochę miału, ale byłem zielony to mi to nie szło za bardzo więc przerzuciłem się na groszek, teraz trochę popaliłem i wiem co i jak mniej więcej ma wyglądać więc może by mi się udało palić miałem.
Nie lata Ci nie dopalony popiół po kotle?
Na jakim palniku jedziesz?
Ja mam ekoenergia II, da radę? mieszasz z czymś? 
2016-09-30 20:52
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Niestety Wiktoriano nie udostępnie - jeszcze - ponieważ mój sterownik SKZP nie ma jeszcze dostępu do internetu. Ma być w październiku( tylko nie wiadomo którego roku ). Mam OEP 16 z palnikiem Burner-S (przerobiony). Wiem z własnego doświadczenia że Piast Piastowi nie równy. Na moim terenie zależy od składu. Bywaly i takie że nie szło palić. Wygasal. Miał ma dużo drobnych frakcji które mogą być wydmuchane do wymiennika. Na miale jest trochę trudniej w środku niż na eko. 
2016-09-30 21:07
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Drogi Mariuszu. Jeśli producent mojego sterownika udostępni do sprzedaży przystawki to kupię ją. Choćby moje dzieci miały jeść suchy chleb a ja miałbym chodzić w samych skarpetkach. Pokaże Ci jak powinien sterownik prowadzić kocioł i jakie mam spalanie. Żebyś mnie bezpodstawnie nie oczernial.
Z serdecznym....
I weź się za prowadzenie kotła Aleksa skoro wziąłeś go przez PW. 
2016-09-30 21:12
  Alex139 Posts: 102 Ostrzeżenie: 0
Miało być bez drapania się, z pomocą... Ehh
2016-09-30 21:33
  Alex139 Posts: 102 Ostrzeżenie: 0
Ok, znalazłem, zmieniłem wg tego co mi napisałeś (energotop) 21:30 817min i 41sek

dodane 2016-09-30 21:33Nie lubię takich akcji w stylu "kto ma rację" wolałbym żebyście się dogadali i wspólnie mi pomogli, ale skoro tak lubicie...
2016-09-30 21:35
  wiktoriano Posts: 277 Ostrzeżenie: 0
Mariusz taki już jest
2016-09-30 22:02
  makog Posts: 660 Ostrzeżenie: 0
Mikolaj a co chcesz opatentowac, now wzor sań czy moze nowa rase reniferow no chyba ze nowy jeszcze nie spotykany wzor plataka sniegu ????
First pagePrevious page56 / 109Next pageLast page
Users on-line: