Forum eCoal.pl PORADNIK PALACZA - DYSKUSJA Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona54 / 109Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
konto usunięte
|
No i 5.52kg dla samego CWU i trzech osób? Jestem z Ciebie dumny
|
|||
|
||||
pablo
|
Kolega też ma pałacyk :?
|
|||
|
||||
oolin3ka
|
energotop napisał » 2016-09-29 20:26 Witam(Witamy).Na razie niestety nie wiemy co jest nie tak - brak podglądu kotla lub ewentualnie brak jakichkolwiek informacji z Twojej strony o pracy kotła. Kociolek udostepniony do podgladu. |
|||
|
||||
passat9
|
witam. mam kociol 25 kw, jak najlepiej go ustawić. jaka jest najnowsza wersja oprogramowania, dzieki
|
|||
|
||||
passat9
|
ogniwo eko plus 25, mam oprogramowanie 0.3.1.8, paliłem w kotle w ubiegłym roku eko groszkiem ale ustawiając typ kotła jako pellet, a typ podajnika retorowy e.coal tak było najlepiej, może masz coś lepszego/
|
|||
|
||||
oolin3ka
|
Kurcze nie mam żadnego anty
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
passat9 napisał » 2016-09-30 12:29 ogniwo eko plus 25, mam oprogramowanie 0.3.1.8, paliłem w kotle w ubiegłym roku eko groszkiem ale ustawiając typ kotła jako pellet, a typ podajnika retorowy e.coal tak było najlepiej, może masz coś lepszego/ Najlepiej? W jakim sensie? "Pellet" strasznie kopci bo podaje jednostkowo duże ilości paliwa. |
|||
|
||||
Alex139
|
Mariusz to co z tym spalaniem po 24h?
|
|||
|
||||
passat9
|
to jak najlepiej ustawić kocił, jaki typ kotła wybrać i jaki typ podajnika?
|
|||
|
||||
Derfla
|
Mam taki problem: Rozpocząłem przygotowania do nowego sezonu grzewczego nowym ogniwo eko plus 16 w związku z czym podłączyłem czujnik pokojowy dostarczony z piecem i tu po pewnym czasie zaczął się problem:zastosowałem obniżenie temperatury o 10 stopni i w trakcie obniżania zauważyłem,że z chwilą załączenia się CWU włączyła się pompa obiegowa CO.Pytanie ;czy tak powinno być ? Bo wygląda na to że CWU zaburza pracę pompy CO Znajdzie się kumaty w tych sprawach ??
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
W wypadku Twojego kotła jest typ kotła Eko Plus oraz dostosowanie siły nadmuchu korekta dmuchawy.
|
|||
|
||||
Derfla
|
Mam taki problem : rozpoćżąłem przygotowania do nowego sezonu grzewczego piecem Ogniwo eko 16 i zamontowałem czujnik pokojowy dostarczony przez firmę i tryb pracy pompy- obniżona temperatura, temperaturę obniżyłem o 10 stopni i tu zaczął się pewien problem , bo w trakcie obniżania się temperatury włączyła się pompa CWU i jednocześnie pompa CO a teraz pytanie , czy tak być powinno, bo wychodzi na to że CWU zaburz pracę pompy CO. Znajdzie się ktoś kumaty ?
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona54 / 109Następna stronaOstatnia strona | ||||