Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882
Forum  Pello v3.5 / v4.0  Defro Envopel 15 kW – podłączenie drugiego termostatu ON/OFF do obiegu CO2 Subskrybuj
2026-08-23 12:38
  WanilinowyMis Posty: 0 Ostrzeżenie: 0

Dzień dobry,

Posiadam piec Defro Envopel 15 kW. Do tej pory miałem jeden sterownik Tech 4.2 podpięty do obiegu CO1, do styku T.WEW. Sterownik na zasadzie ON/OFF zarządzał również drugim obiegiem.

Chciałbym teraz podłączyć drugi, taki sam termostat ON/OFF, który sterowałby wyłącznie pompą obiegu CO2. Ten obieg szybciej nagrzewa pomieszczenia, dlatego zależy mi na tym, aby po osiągnięciu zadanej temperatury pompa CO2 została wyłączona, natomiast obieg CO1 nadal pracował i ogrzewał pomieszczenia.

Według instrukcji, o ile dobrze ją zrozumiałem, powinienem podłączyć przewód 2-żyłowy do wejścia T2, a następnie w konfiguracji sterownika zmienić ustawienia obiegu CO2 na sterowanie termostatem.

Czy dobrze rozumiem instrukcję sterownika?

Czy takie podłączenie i konfiguracja zapewnią, że po dogrzaniu pomieszczeń obsługiwanych przez CO2 pompa tego obiegu zostanie wyłączona na podstawie sygnału z termostatu, podczas gdy obieg CO1 będzie nadal pracował i grzał?

Będę wdzięczny za potwierdzenie, czy właśnie w ten sposób powinienem to podłączyć i skonfigurować

Użytkownicy online: DamianKamila39E