| Forum eSterownik.pl Centralka Bero Subskrybuj | ||||
|
|
||||
|
kaluzas
|
Witam
Od 2018 roku byłem zadowolonym użytkownikiem pieca Ogniwo ze sterownikiem Pello W tym roku przeszedłem na pompę ciepła i przez chwilę martwiłem się, że będę musiał wymienić cała bezprzewodową infrastrukturę (sterowniki listew i czujniki pokojowe ) na coś innego. Tym czasem przypomniało mi się że jak 7 lat temu pytałem o API żeby napisać sobie plugin do Domotcza dostałem opis magicznego systemu Bero. I teraz po konsultacji z serwisem eSterownika okazało się że to moje wybawienie . Mam jednak kilka uwag dotyczących tej centralki i platformy myBero 1. Sensownie byłoby w ramach sekcji nasze systemy na stronie internetowej eSterownika dodać wzmiankę o centralce Bero bo tego się nie daje w cywilizowany sposób znaleźć Myślę, że więcej osób może przechodzić z pieca na pompę ciepła i mieć jasność że to nie oznacza pożegnania z posiadanym systemem tylko zakup centralki i już 2. Myślę, że warto żeby centralka Bero była częścią rodziny eSterownika i miała na tym forum swoją sekcję tak jak inne sterowniki bruli ecoal czy pello 3. Założenie konta i zdefiniowanie centralki (dodanie pomieszczeń i sparowanie urządzeń) w aplikacji na telefonie nie ma swojego odzwierciedlania na platformie www myBero . Po zalogowaniu przez www system czeka na dodanie centralki i nic nie wyświetla 4. Fajnie jakby śladem platformy eSterownik była możliwość zdefiniowania czujnika zewnętrznego i używania go do trybu "Auto lato" 5 Możliwość używania bezprzewodowych przekaźników do pompy cyrkulacyjnej i obwodów CO tak jak w przypadku sterowników klasycznego pieca 6. umożliwienie używania sterownika w przypadku chłodzenia pompą ciepła i wywołania odwrotnej logiki otwierania zaworów kiedy temperatura jest wyższa niż zadana a zamykania jak jest niższa a do tego pilnowania minimalnej możliwej do ustawienia temperatury w obwodach podłogówki powyżej wyliczonego punktu rosy Czy to są tematy, które mają szanse się spełnić ?dodane 2026-07-09 20:59Ad 3. Dopiero teraz zauważyłem, że po wyszukaniu lokalnym w appce trzeba jeszcze użyć funkcji powiązania z kontem Teraz działa jak trzeba
|
|||