| Forum Pello v3.5 / v4.0 Regulator pokojowy z innej firmy Subskrybuj | ||||
|
|
||||
|
Spartiata89
|
Witam,
Nie znalazłem nigdzie na forum tematu odnośnie zmiany regulatora pokojowego z tego z platfromy esterownik na inny. Obecnie posiadam regulator z platfromy esterownik jednak jest on bardzo ubogi w parametry, nie można ustawić temperatury na dzień i noc, pytanie czy sparuję do sterownika pello inny regulator pokojowy ? |
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
Rozumiem, że piszesz o czujnikach BT4 i BT5 które masz sparowane jako czujniki obiegów CO1 i CO2?
Masz programator temperatury wewnętrznej w tych obiegach. Możesz ustawić zmiany temperatur (na jedną z 3 które możesz dowolnie ustawić (niska/normalna/komfortowa) + ochrona przed zamarzaniem) co 30 minut na każdy dzień tygodnia. Znajdziesz to w Ustawieniach -> Obwody CO1, CO2 -> Programator Temperatury Wewnętrznej. Dla obiegu CO2 musisz zmienić typ obwodu z Pompa CO na Pompa CO + reg. pokojowy Ale odpowiadając na pytanie: Innego regulatora nie sparujesz jako bezprzewodowego. Możesz wykorzystać inny, ale tylko jako termostat stykowy (grzać / nie grzać) i tylko jako przewodowy. |
|||
|
|
||||
|
Spartiata89
|
PrzemekP napisał » 2026-01-14 11:10 Ale odpowiadając na pytanie: Innego regulatora nie sparujesz jako bezprzewodowego. Możesz wykorzystać inny, ale tylko jako termostat stykowy (grzać / nie grzać) i tylko jako przewodowy. O to mi właśnie chodziło, dziękuje za odpowiedź. CO2 u mnie to podłogówka mam do niej czujnik ale jednak zdecydowałem się aby ustawić ją jako pompa CO2 żeby regulator nie rozpalał kotła bo w łazience mam wyższą temperaturę jak w pozostałych pomieszczeniach. |
|||