Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882
Forum  Pello v3.5 / v4.0  Regulator pokojowy z innej firmy Subskrybuj
2026-01-14 10:57
  Spartiata89 Posty: 11 Ostrzeżenie: 0
Witam,

Nie znalazłem nigdzie na forum tematu odnośnie zmiany regulatora pokojowego z tego z platfromy esterownik na inny. Obecnie posiadam regulator z platfromy esterownik jednak jest on bardzo ubogi w parametry, nie można ustawić temperatury na dzień i noc, pytanie czy sparuję do sterownika pello inny regulator pokojowy ?
2026-01-14 11:10
  PrzemekP Posty: 992 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Rozumiem, że piszesz o czujnikach BT4 i BT5 które masz sparowane jako czujniki obiegów CO1 i CO2?
Masz programator temperatury wewnętrznej w tych obiegach. Możesz ustawić zmiany temperatur (na jedną z 3 które możesz dowolnie ustawić (niska/normalna/komfortowa) + ochrona przed zamarzaniem) co 30 minut na każdy dzień tygodnia.
Znajdziesz to w Ustawieniach -> Obwody CO1, CO2 -> Programator Temperatury Wewnętrznej.

Dla obiegu CO2 musisz zmienić typ obwodu z Pompa CO na Pompa CO + reg. pokojowy 

Ale odpowiadając na pytanie: Innego regulatora nie sparujesz jako bezprzewodowego. Możesz wykorzystać inny, ale tylko jako termostat stykowy (grzać / nie grzać) i tylko jako przewodowy.
2026-01-14 14:36
  Spartiata89 Posty: 11 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2026-01-14 11:10

Ale odpowiadając na pytanie: Innego regulatora nie sparujesz jako bezprzewodowego. Możesz wykorzystać inny, ale tylko jako termostat stykowy (grzać / nie grzać) i tylko jako przewodowy.

O to mi właśnie chodziło, dziękuje za odpowiedź.
CO2 u mnie to podłogówka mam do niej czujnik ale jednak zdecydowałem się aby ustawić ją jako pompa CO2 żeby regulator nie rozpalał kotła bo w łazience mam wyższą temperaturę jak w pozostałych pomieszczeniach.
Użytkownicy online: Adam121, AOGnIWo, Bartosz2007, CzarnoToWidze, evopeletak, gienek_k, hdebiec, jerzyw99, KP228, Marcell, natalia-1984, OPOKA3, pershing83, streleca