| Forum eCoal.pl v3.5 / v4.0 Aplikacja brak uprawnień Subskrybuj | ||||
|
|
||||
|
cosnekjr
|
Witam, mam aplikacje na 2 tel. na jednym działa normalnie, na drugim telefon loguje się normalnie, ale jak chce zmienić jakiś parametr to wyskakuje błąd brak uprawnień
|
|||
|
|
||||
|
rj1972
|
Prawdopodobnie na jednym logujesz się w aplikacji i jesteś adminem a drugim oglądasz swój sterownik przez www a nie przez aplikację. Obie wizualizacje wyglądają tak samo. Upewnij się czy na tym drugim telefonie logujesz się przez apkę. Ja ma ma 3 telefony ale ze starą apkę i wszyscy sterują normalnie. No chyba że nowa czarno czerwona apka ma błąd ale raczej mało prawdopodobne.
|
|||
|
|
||||
|
cosnekjr
|
Przez 4 lata działało bez zarzutu. Aplikacja na obydwóch tel ta sama ikona biało czerwona, loguje się na ten sam login i hasło.
|
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
cosnekjr napisał » 2026-01-12 15:20 Przez 4 lata działało bez zarzutu. Aplikacja na obydwóch tel ta sama ikona biało czerwona, loguje się na ten sam login i hasło. Wyloguj się z obu i zaloguj raz jeszcze - zobaczymy czy z obu telefonów jest poprawnie. |
|||
|
|
||||
|
cosnekjr
|
Wylogowałem się z 2 tel. Po ponownym logowaniu dalej to samo. Najpierw zalogowałem się na tel na którym nie dziala aplikacja potem na którym dzialala
|
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
W obu przypadkach logowanie przebiegło pomyślnie. Nie powinno być problemu z zarządzaniem.
Zrób testy i wykonaj tę samą czynność na obu telefonach - tak żeby na jednym zadziałało, a na drugim pokazał się błąd. |
|||
|
|
||||
|
cosnekjr
|
Zrobione. Najpierw na działającym zmiana temp zadanej na piecu, potem na drugim brak uprawnień
|
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
Obie próby robiłeś będą w domu w gdzie telefony były podłączone do WiFi - czyli zakładam, że w tej samej sieci LAN?
Jeżeli tak to zrób raz jeszcze taką samą próbę, ale przy wyłączonym WiFi - tylko dane komórkowe |
|||