Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882
Forum  Pello v3.5 / v4.0  Palące się zapalarki Ogniwo Subskrybuj
2025-12-13 13:46
  BRAVAMW Posty: 16 Ostrzeżenie: 0
Co dzieje się z tymi zapalarkami ogniwo mam piec ogniwo od 24r od listopada. Ze około 3 miesiące temu spaliła się oryginalna zapalarka płaska w piecu ogniwo compakt pelet 18Kw. Dzwoniłem do ogniwa i powiedzieli że wyślą raz w ramach gwarancji. Mówię ok to domówię drugą będzie w razie w. Jak by tak zdarzyło się w piątek to lipa. Przyszły następnego dnia . Jedna w ramach gwarancji druga co dokupiłem. Dzisiaj wracam z pracy o21 Piątek zimno alarm wyje mówię może brakło paliwa,  ale jednak nie jest 11%. Alarm nieudane rozpalanie, sprawdzam 14:42. To pokasowałem start w auto i co mam piec wpięty w miernik energi 15W z wentylatora załączyła się grzałka a tu dalej 15 czy 20W bo wentylator przyśpieszył padła grzałka. Mówie mam drugą wymienię. Wyciągam coś krótka patrzę i z 1,5 cm zostało w środku uwalona jak laserem równiutko. Wyciągnąć nie szło to musiałem cały palnik od pieca rozkręcić żeby się dostać. No i jest  godz 00:00 i piec grzeje. Wszystko rozumie ,że wadliwe partie były. Ale tak co 3 miesiące 250- 300 zł to masakra. Pompa ciepła taniej wyjdzie. Jutro rano dzwonię czy poślą nową w ramach gwarancji.

dodane 2025-12-13 12:46Dzisiaj po x telefonach oddzwoniono do mnie z servisu eco-palnik Kontakt i servis ok ,tylko ta gwarancja tłumaczę co i jak ,że  grzałka ma 2 miesiące i padła. Tłumaczą się tym  wiedzą że jest problem z grzałkami bo są wadliwe serie , teraz pękają. Potrzebne zdjęcie grzałki i dowodu zakupu pieca. Ok posłałem . Odmowa bo w warunkach gwarancji jest napisane że elęmęty pracujące w ogniu i palnik ma rok gwarancji. Mówię ,że ok ale grzałka którą mi przysłali ma 2 miesiące. Na to gwarancji już brak. Wysyłają tylko raz darmową bo znają problem.  Masakra Szukam na alegro innych bo to daremne z tymi gwarancjami. Gwarancja do bramy i się nie znamy. Muszę dokładnie przestudiować te warunki gwarancj. Piec ma rok i 1 miesiąc druga grzałka padnięta. Dobrze że wtedy dokupiłem drugą od nich na zapas może z miesiąc wytrzyma 240zł. Może ktoś miał podobnie i coś doradzi lub ma sprawdzone zródło z grzałkami.
2025-12-13 18:11
  piecpellet Posty: 15 Ostrzeżenie: 0
Kolego mialem ten sam problem , nowiutki piec po miesiacu padła zapalarka , zadzwonilem i przyslali mi nową i narazie działa juz 3 miesiace . Ale mam kupioną jeszcze jedną w razie awarii . 
Użytkownicy online: Arti1234, gbr14, Nelson71