| Forum Pello v3.5 / v4.0 Obwód CO + głowice termostatyczne w pokojach Subskrybuj | ||||
|
|
||||
|
OldShaterhan
|
Cześć!
Od dłuższego czasu zastanawiam się jak rozwiązać problem z nie do końca takim grzaniem jakiego oczekuję. Mam 1 wspólny obwód CO oraz kilka pokoi z głowicami zgodnymi ze sterownikiem (widzę je w aplikacji). W zależności od potrzeb i czasu głowice są zaprogramowane na utrzymywanie temperatury (wyższa w dzień, niższa w nocy, pokoje "mniej istotne" mają np. 1*C mniej). Aktualne ustawienia obwodu są na: Typ obwodu: Pompa CO + zawór 4D + reg. pokojowy Typ regulatora pokojowego: Przewodowy czujnik temperatury Niestety, wieczorem/nocą salon, gdzie jest dodatkowo czujnik przewodowy (w dodatku zlokalizowany na jednej z wewnętrznych ścian), nie wychładza się jak jeden z pokoi, gdzie zdarza się, że temperatura schodzi do np. 17*C. W jaki sposób mógłbym spróbować wysterować piec/CO1, żeby ten jeden pokój się dogrzał (w ustawieniach głowicy temperatura jest ustawiona na wyższą, widać, że chce grzać). Testowałem zmianę ustawień na bezprzewodowy czujnik, ale wtedy dla odmiany Pompa 1 chodziła ciągle (pomimo, że pokoje były dogrzane, ew. brakowało im 0.1*C). Macie jakieś podpowiedzi do tego może?
|
|||
|
|
||||
|
zbigniewmarek
|
Cześć mam głowice na grzejnikach i bardzo dobrze pilnują temperature w pokojach
|
|||