Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882
Forum  Pello v3.5 / v4.0  Jak ustawić kocioł Subskrybuj
2025-12-01 20:30
  matros40 Posty: 0 Ostrzeżenie: 0
Witam,

Jestem świeżym użytkownikiem kotła defro evopell 12kw ze sterownikiem pello center. Na początku tj we wrześniu, gdy kocioł służył jedynie do grzania cwu było wszystko ok, w pazdzierniku gdy temperatury na zewnatrz oscylowaly w granicach 12st na zwwnatrz tez było ok. Od jakiegoś czasu gdy temperatury spadły kocioł zaczął dziwnie pracować nie dopala peletu, w ciągu doby potrafi zapełnić cały popielnik niedopalonym pelletem, gdzie znikome są slady popiołu, używam pellet firmy biomasa excellence selection. Najbardziej irytujace jest, iż kocioł w ciągu dnia ciągle rozpala się,  chwilę popracuje, po czym sie wygasza i rozpala na nowo i tak w kółko. Czujnik temperatury wewnątrz ustawione jest na 22st w dzień i 21,5 w nocy. Zauważyłem też ze kocioł zaczął nie osiągć wymaganej temperatury, która ustawiona jest na 62st. Proszę o pomoc w dobraniu ustawien kotła, gdyż dla mnie to czarna magia. 
Użytkownicy online: Damian75, hansschultz, Jarek56, Kazim111, krzysiekw54, OgniwoEkoPlus10, Piecgrosz, Zibibak68