Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882
Forum  Pello v3.5 / v4.0  Piec Defro Evopell 20kw prośba o pomoc w ustawieniu sterownika Subskrybuj
2025-11-18 23:50
  r4pc10 Posty: 0 Ostrzeżenie: 0
Witam Szanownych użytkowników

Mam do Was prośbę o pomoc w ustawieniu sterownika aby to jakoś fajnie działało, a do czego zmierzam...
Do ogrzania są dwie kondygnacje o pow. 77m2 (na grzejnikach zasilanych z bufora 300L)  oraz CWU o poj. 200L, docelowo ma być ogrzewany strych jeszcze. Założony jako ochronę powrotu mamy zawór 4D (tak wiem, ponoć to błąd przy buforze stosować 4D, ale już trudno ten sezon musi tak już pozostać). Sterowany parter mamy z czujnika pokojowego, 1 piętro również tak ma być sterowana (czekam na moduł rozszerzeń), problem polega na tym że nie idzie wysterować poprawnie siłownika zaworu 4D, może mi ktoś pomóc w ustawieniach tego? Obecnie jak włączę opcję sterowania na Pompa CO + zawór 4d + sterownik radiowy, to nie wyłącza mi pomp po osiągnięciu temperatury, a jak zaznaczę opcję bez zaworu to nie steruje mi zaworem (co jest logiczne ). Dzięki za pomoc, sterownik już udostępniam.

Użytkownicy online: damejko81