Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882
Forum  Pello v3.5  Histereza na głowicach TH2 Subskrybuj
2025-10-22 08:52
  lezka2010 Posty: 4 Ostrzeżenie: 0
Witam, czy jest możliwość ustawienia Histerezy na głowicach TH2? Na tę chwilę, jak tylko spadnie o 0,1-0,2 to od razu odpala się pompa i dogrzewa pomieszczenie, a chciałbym to zmienić na około 0,5-1 stopień. Jeśli nie ma możliwości to czy jest możliwość dodania tego przy następnej aktualizacji ?
2025-10-24 18:29
  mamut Posty: 285 Ostrzeżenie: 0
Patrząc na to jak fajnie sobie TH2 radzą teraz z pracą przy pompie, jak i wcześniej na OEP, to polecał bym zmienić strategię. Mieszać to co idzie na instalację, najlepiej na krzywej i wtedy uzyskuje się zalety grzania ciągłego.
@lezka2010 zapewne grzejesz na wysokim to co wyjdzie z kotła?
2025-10-25 20:27
  zbigniewmarek Posty: 10 Ostrzeżenie: 0
Leżak 2010 również posiadam głowice TH2 krzywa grzania bardzo dobrze steruję zaworem 3D i głowice bardzo ładnie współpracują
2025-10-26 19:51
  lezka2010 Posty: 4 Ostrzeżenie: 0
Witam, nie mam oddzielnych obiegów na górę i dól tym bardziej ze na gornym pietrze nie mam rozdzielonej podłogówki. Dlatego zainwestowałem w głowice th2, żeby każde pomieszczenie dogrzewać oddzielnie. Jedynie co mnie denerwuje to zbyt mała histereza na głowicach - co za tym idzie? Wydaje mi sie, że czesto załacza się obieg CO1 i przez to dogrzewa podłogówkę i tracę ciepło z bufora. Różnica między pokojami może być minimalna i co chwile zalącza się obieg. Myślałem też nad połaczeniem 3 głowic do jednego czujnika temperatury ale nie wiem czy to nie wyjdzie na to samo. Piec mam od tygodnia i nadal testuję. Wydaje mi się ze przy domie około 180m2, nieocieplonym z nową hydrauliką i piecem troche dużo pobiera pelletu, a nie ma jeszcze zimy. Jak ktoś mogłby doradzić odnośnie ustawień to mam dostępny piec na profilu. Pozdrawiam
Użytkownicy online: