Forum Pello v3.5 Powrót Subskrybuj | ||||
|
||||
3218
![]() |
||||
|
||||
rj1972
![]() |
A masz fizycznie zabudowaną dodatkową pompę ochrony powrotu? Jeśli tak to wypróbuj każdy po tygodniu i sam ocenisz stosownie do swojej instalacji.
|
|||
|
||||
3218
![]() |
Tak mam tą pompę fizycznie pierwszy sezon z tą pompą także testuję
|
|||
|
||||
rj1972
![]() |
Zdecydowana większość użytkowników wskazuje na pompę kotłową. Ja też
![]() |
|||
|
||||
3218
![]() |
Będę obserwował jak to będzie wyglądać dzięki za info
|
|||
|
||||
Tusiek
![]() |
Witam czy jest ktoś w stanie sprawdzić moje ustawienia pieca evopell 8. Pozdrawiam
|
|||
|
||||
3218
![]() |
Często się chyba wygasza i rozpala
|
|||
|
||||
Tusiek
![]() |
No też tak mi się wydaje, a nie wiem czemu.
|
|||
|
||||
3218
![]() |
No u mnie rozwiązał problem częstych rozpalen termostat pokojowy który steruje zaworem i wyłącza pompę co
|
|||
|
||||
Tusiek
![]() |
I co takiego zrobiłeś? Jaki masz sterownik?
|
|||
|
||||
3218
![]() |
Sterownik pello 3.5 co zrobiłem termostat pokojowy wyłącza mi pompę co gdy osiąga zadana temperaturę i zamyka zawór 4d przy obecnych temperaturach rozpala mi się od 6 do 7 razy gdy wcześniej miałem załączona pompe co nawet jak dogrzal dom to praktycznie co godzinę półtorej się rozpalał
|
|||
|
||||
Tusiek
![]() |
Sterownik mam pokojowy właśnie Engo i tak się dzieje
|
|||
|
||||
3218
![]() |
Kurczę patrzyłem twoje ustawienia ciężko jest powiedzieć najwidocznej kocioł szybko się wychładza i go musi dogrzać tylko czemu
dodane 2025-10-20 00:14Tak patrzyłem ochronę masz przez 4d?i czy dogrzew Ci dom? |
|||
|
||||
Tusiek
![]() |
Tak ochrona powrotu 4d. Dogrzewa tylko ze czesto właśnie się rozpala bo tak jakby co godzinę coś takiego
|
|||
|
||||
3218
![]() |
A masz dodatkową pompę kotłową?czy masz tylko co i do cw
|
|||
|
||||
Tusiek
![]() |
Mam jest i działa
|
|||
|
||||
3218
![]() |
Gdzie jest zamontowana na krótkim obiegu czy na powrocie z 4d
|
|||
|
||||
Tusiek
![]() |
Na powrocie zaraz za zaworem 4d jest
|
|||
|
||||
3218
![]() |
A próbowałeś zrobić powrót przez cwu i zobaczyć jak to będzie wyglądać bo u mnie przez 4d powrót to lipa zawór bardziej pilnuje powrotu niż domu
dodane 2025-10-20 18:44Bo już nie wiem czemu u Ciebie tak jest skoro jest termostat pokojowy wyłącza pompę co to kocioł powinien trochę postać chyba że szybko o tą histerezę spada i musi dogrzać dom |
|||