Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882
Forum  Pello v3.5  Pello Center v4 Subskrybuj
2025-10-08 21:35
  przemko9980 Posty: 0 Ostrzeżenie: 0
Witam, 
mam pytanie, ponieważ już przestudiowałem instrukcję sterownika i nic sensownego nie znalazłem. Mianowicie jak mogę ustawić aplikację i gdzie to zrobić, żeby piecyk włączał się np. o 14 i wyłączał np. o 6 rano (bez czujnika temperatury i pokojowego) po prostu zero jedynkowo - o żądanych godzinach? Klient to evopell plus 12 kW, sterownik pello center v4 wersja oprogramowania 1.1.38.21 ( wg instrukcji). W instrukcji sterownika jest pokazane zdjęcie sterownika "3.3 Programatory", i widać tam, że można ustawić godzinowo, problem w tym, że fizycznie na moim sterowniku nie ma takiego widoku z tym programatorem. Piec mam podłączony do internetu, ma aplikację, ale nie widzę tam takich ustawień o jakich wspominam wyżej. Mógłby ktoś coś w tej sprawie podpowiedzieć? Byłbym wdzięczny.
2025-10-14 11:50
  Ravenmind Posty: 1 Ostrzeżenie: 0
Hej,
Mam ten sam problem z tym, że klient to 8kW Defro Evopell. Też nie mam programatora na panelu użytkownika mimo, że mam najnowszą wersję oprogramowania. Wie ktoś coś więcej? Potrzeba dokonać jakichś obrzędów żeby ta strona na panelu się pojawiła? Chętnie się dokształcę. Taki harmonogram zdecydowanie ułatwiłby mi życie.
2025-10-14 12:51
  PrzemekP Posty: 951 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Sterownik nie ma takiego programatora typu ON/OFF. Wszystkie programatory są opisane w Instrukcji w sekcji 3.3.

Jedynie czym można zasymulować podobne działanie to programator Auto-Lato. 
Tam wybierając:
- tryb Zima w danych godzinach - kocioł będzie grzał normalnie
- tryb Lato w danych godzinach - kocioł będzie tylko pilnował czy temperatura CWU jest zgodna z zadaną
Użytkownicy online: JP1976, malina321, piecco, PiecOgniwoSlupia, SebastianGoszcza