Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882
Forum  Aplikacje mobilne  Problem z połączeniem sterownika z internetem. Inf. Urządzenie nie jest połączone. Subskrybuj
2025-10-05 20:39
  Ogniwo426 Posty: 11 Ostrzeżenie: 0

Witam,

Od kilku dni mam problem z połączeniem sterownika z internetem.

Posiadam sterownik ecoal v3.5 w wersji 1.128.1. Przez lata wszystko działało elegancko, ale kilka dni temu straciłem połączenie sterownika z internetem/serwerem.

Na sterowniku widnieje komunikat "Offline ID0".

Po podłączeniu kabla do laptopa internet jest prawidłowy. Ze sterownikiem mogę się połączyć w sieci LAN po wpisaniu IP w przeglądarce. Problem pojawia się z aplikacją i na stronie. Nie widzę urządzenia, a jedynie komunikat: "Nie można połączyć się z urządzeniem" lub "Urządzenie nie jest połączone".

Pomyślałem, że może pomoże zrobienie aktualizacji, ale bez połączenia sterownika z internetem, po zalogowaniu się przez stronę (po IP) i kliknięciu aktualizacji, nic się nie dzieje.

Może mi ktoś coś podpowiedzieć? Nic nie zmieniałem w adresach. Czy w ogóle da radę zrobić aktualizację z przeglądarki, bez połączenia ze stroną w sterowniku? Pomyślałem też, że może najpierw trzeba sformatować kartę, ale mam obawy – czy jeśli to zrobię, nie wysypie się system, jeśli nie będzie możliwości pobrania aktualizacji.

Z góry dziękuję za wszelkie informacje. 
Użytkownicy online: klecka, piec14, ssiiwwyyy1992, stefan77