Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.
Forum  Pello v3.5  Zbrylony popiół w Defro Evopell 8kw Subskrybuj
2025-09-26 06:27
  VoreQ Posty: 12 Ostrzeżenie: 0
Dzień Dobry. Kolejny sezon grzewczy, a ja ponownie wracam z problemem zbrylonego popiołu w evopell 8kw. 

Pellet testowalem juz chyba kazdy na rynku i na kazdym jest ten sam efekt. W palniku robi się zbrylony popiół który spada do popielnika dopiero podczas czyszczenia palnika (tego automatycznego który uderza w ruszt, mam ustawione co 3h) 
Czy jest jakaś opcja która może pomóc w tym aby popiół od razu trafiał do popielnika a nie dopiero podczas czyszczenia co kilka godzin? Wiatrem już się bawiłem; miałem  na 65%, a teraz na 50% (tak jak fabrycznie) a zejść niżej już nie mogę ponieważ z komina będzie lał się kondensat. Czy opcja "przedmuchy" może w tym pomóc? Na obecny sezon zakupiłem pellet Hiton i jestem z niego zadowolony, ładnie się pali, komora spalania również ładna no ale historia jest ta sama co na każdym innym - po dłuższym paleniu w popielniku wielkie grudy popiołu (które rozpadają się po dotknięciu palcem - w poprzednim sezonie miałem problemy z zapychaniem się palnika właśnie przez to)
 Jakieś pomysły? 
Użytkownicy online: eugpac, idemnato, Jan46, Majkowski, Mariusz000, Michakot1234, Przemek01, Schneefuhs