Od dnia 16.10.2024 zostały wyłączone stacjonarne numery telefonów. Zapraszamy do kontaktu pod numerem: 574 443 555.
Forum  eCoal.pl v3.5  Brak komunikacji panela ze sterownikiem, sprawdź połączenie Subskrybuj
2025-02-26 08:11
  xzedx Posty: 2 Ostrzeżenie: 0
Witam, w dniu wczorajszym o 3.45 piec przestał działać, w komunikacie na panelu jak powyżej, brak komunikacji na przemiennie w 3 językach i pokazuje same 0 na czujnikach. Brak dostępu do przez internet do pieca. Piec nie działa.
Nic nie było ruszane, karta sd była formatowana przez internet 19.02.2025. Co mam robić, marznę z góry dzięki za pomoc. 
2025-02-26 19:07
  rj1972 Posty: 1212 Ostrzeżenie: 0
Dzwoń do serwisu ES.
Udostępnij sterownik jako publiczny. 
Przez internet też nie można sterować? 
2025-02-26 20:57
nie da rady się połączyć przez internet, urządzenie niedostępne, od serwisu wiem że koło karty powinna się palić dioda, nie pali się, więc coś z płytką jest nie tak, jakby coś z zasilaniem
2025-02-26 21:26
  rj1972 Posty: 1212 Ostrzeżenie: 0

No to jak serwis nic nie poradził to chyba musisz go spakować i wysłać do Kutna.
Albo gdzieś szybko kupić starszy z używanych. Szukaj zakładki kupię/sprzedam.
Niedobry czas na takie awarie.

Robiłeś reset zasilania. Sprawdzałeś bezpieczniki? Był zanik zasilania sieciowego?

Coś robiłeś w okolicy sterownika wcześniej?
Sprawdzałeś połączenie kablowe sterownik - panel? Może przy panelu zaciski zaśniedziały od wilgoci.
2025-02-27 06:19
Piec przestał działać o 3.45 w nocy 25.02 był czyszczony tydzień wcześniej, prąd raczej nie zaniknął bo nie ma w logach centralki alarmowej nie ma zanotowanego braku prądu z tego dnia i godziny, do tych gniazdek jest podłączona grzałka do boilera i działa, piec przepiąłem do innego gniazdka i nic. Prąd na płytce jest bo uruchamia sterownik z komunikatem jak i przy wtyczce do internetu palą się diody. O 8 mej ma być ktoś od piecyk ma rozebrać płytkę i próbować naprawić lub od razu że sterownikiem odsyłamy do serwisu stwierdzi na miejscu, w serwisie powiedzieli że płytkę podobna z takim samym rozstawieniem czujników mają jak nie naprawią tej. 
Użytkownicy online: bersmo69, Jankwapisiewicz, MateoKoc, piec14, Wojciech_cichon, ZbynekBezdek