Forum eCoal.pl v3.5 PANEL BR błąd Subskrybuj | ||||
|
||||
mati10025
|
Witam Panowie. Czy miał ktoś taki problem z panelem. Wyświetla "waiting for firmware" ?
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
mati10025 napisał » 2025-01-02 15:06 Witam Panowie. Czy miał ktoś taki problem z panelem. Wyświetla "waiting for firmware" ? Robiłeś aktualizację sterownika? |
|||
|
||||
mati10025
|
Tak. Aktualizacja robiona była przez kartę lecz nic to nie dało. Dodam ze chodzi o Panel Oled Czarno zielony. Sterownik jest widoczny w sieci lokalnej.Po wejsciu na niego nawet widnieje przycisk Aktualizacji Panela LCD ale nic to nie daje. Wydaje mi się że należy wgrać jakiś wsad do pamieci panela (obstawiam że chodzi o At45 pamieć flash) Jest tez na nim również stm ale on chyba tylko kontroluje wyswielaczem i klawiaturą i komunikacją ze sterownikiem. tak mi sie wydaje. posiada ktoś wyodrebniony wsad do tego panelika? |
|||
|
||||
PrzemekP
|
mati10025 napisał » 2025-01-02 20:42 Tak. Aktualizacja robiona była przez kartę lecz nic to nie dało. Dodam ze chodzi o Panel Oled Czarno zielony. Raczej problem leży gdzieś w samym panelu. Pytałem o aktualizację bo przy panelach LCD czasami jest wymagana aktualizacja panela. W OLED nie powinno być z tym problemu. Jak możesz zrób zdjęcie tego co się dokładnie pokazuje na panelu. |
|||
|
||||
mati10025
|
||||
|
||||
PrzemekP
|
Zawiesil się, teraz jedyny ratunek to przysłanie go do nas na ponowne zaprogramowanie.
Adres do wysyłki: Serwis Elektro System Plus sp. z o.o. Wyszyńskiego 13 99-300 Kutno W paczce proszę o dołączenie zauważonej usterki + dane do kontaktu i zwrotnej wysyłki. |
|||
|
||||
mati10025
|
Jeśli to nie problem proszę napisać w wiadomości prywatnej o jakich kosztach rozmawiamy.
|
|||
|
||||
Karobi1982
|
Witam, mam problem z moim wyświetlaczem na piecu ogniwo M+14kw , dziś dopiero podpiołem sterownik eCoal 3.5 pod internet coś tam po aktualizowałem i wyświetlacz zaczoł szaleć, pobierał cały czas i nic aż w w końcu pika włącza się i wyłącza i tak w kółko
|
|||