Od dnia 16.10.2024 zostały wyłączone stacjonarne numery telefonów. Zapraszamy do kontaktu pod numerem: 574 443 555.
Forum  Pello v3.5  Sterownik nie widzi temp. Za zaworem 4D i nie może ustawić temperatury Subskrybuj
2024-12-29 14:52
  Gadawskip Posty: 1 Ostrzeżenie: 0
Cześć, 
Mam problem w nowej instalacji. Zestaw składa się z kotła Ogniowo Bio Duo, za nim podłączonego bufora i z bufora grzanie podłogówki. Po ustawieniu zaworu 4d Od Tech sterowniki na zaworze Diamond sterownik pello nie widzi temperatury. Czujnik mam przyczepiony zaraz za pompą do podłogówki, wpięty w pozycji T1 na sterowniku. Na pozycji T2 jest czujnik temperatury góry bufora. Oba czujniki są chyba w porządku ale na sterowniku nie pokazuje temperatury i przez to sterownik nie może ustawić temperatury na podłogę. 
Ktoś pomoże? Bo siedzę drugi dzień w kotłowni i już bym chciał wyjść...
2024-12-29 18:57
  rj1972 Posty: 1168 Ostrzeżenie: 0
Udostępnij sterownik jako publiczny.
Jeśli Twój zawór 4D a w zasadzie jego siłownik jest podpięty do innego sterownika to czujnik T1 w pello czy ecoal niczym nie będzie sterować.
A jeśli chcesz widzieć temp za zaworem to musisz wybrać typ obwodu CO1 co najmniej pompa CO + zawór 4D.
2024-12-29 21:50
  Gadawskip Posty: 1 Ostrzeżenie: 0
Dzięki,
Nie mogę udostępnić, dom jeszcze nie ma internetu a wygrzewam posadzki. Zawór ma tylko siłownik Techa, może źle sprecyzowalem. Podłączony jest tylko do sterownika Pello. W ustawieniach miałem wybrane te opcje ale nadal nic. Czy sterownik będzie czytał temperaturę od razu po podłączeniu czujnika czy trzeba go resetować?

Z góry dzięki.
2024-12-30 12:12
  rj1972 Posty: 1168 Ostrzeżenie: 0
Reset tak zrób.  Teoretycznie siłownik i czujniki powinny być wpięte przy wyłączonym sterowniku a jego uruchomienie jest jakby resetem. W razie problemów sprawdź czy czujniki na pewno są wpiete gdzie być powinny.
Użytkownicy online: darpie70, Fero, Formdar, Jan46, miroslawa_car, piec14, Radek64, York