Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882
Forum  Pello v3.5 / v4.0  Brak podpięcia Internetu pello v 4 Subskrybuj
2024-12-28 19:18
  Skosiu10 Posty: 1 Ostrzeżenie: 0
Witam 
Dzisiaj podłączyłem kocioł po kablu. 
Kabel dobrze zarobiony, internet działa na laptopie.
Jeśli próbuje ręcznie ustawić DHCP to sterownik wyświetla komunikat na wyświetlaczu brak komunikacji, sprawdź połączenie że sterownikiem i pyka przekaźnik. Polaczenie kablowe ok zarówno do sterownika jak i do modułu
Nie mam od początku żadnej karty SD włożonej w sterowniku.
Czy trzeba coś z oprogramowaniem ogarniać czy to jakiś błąd ?
Ktoś coś wie na ten temat? 
 Dziękuję po stokroć
2024-12-29 10:45
  BRAVAMW Posty: 20 Ostrzeżenie: 0
Pello v4 ma miejsce na kartę. U mnie też nie ma karty. V4 ma już wbudowaną pamięć ,a slot jest dodatkowo w razie aktualizacji z karty. Ja podpiąłem po kablu do punktu wifi który znajduje się w pobliżu pieca. Możliwe ze ustawienia adresów trzeba zrobić takie jak ma router. DHCP mam włączone. Maska sieci i brama też się różnią w sekcji (ustawienia - ethernet są inne , a drugie są ethernet - aktualne) mam takie jak na routerze.
też mi to nie działało ale zresetowałem punkt dostępu i wps-em połączyłem i się udało. Gdzieś czytałem żeby działało po wifi z aplikacją z telefonu to pierwsze połączenie musi być tak że tel.z aplikacją i router muszą być podłączone w tej samej sieci wifi. Potem już idzie korzystać z logowania przez serwer e-sterownik.  
2024-12-29 20:00
  Skosiu10 Posty: 1 Ostrzeżenie: 0
Dziękuję za odpowiedź!
Dalej nic, chociaż jak wchodzę w ustawienia routera to router widzi sterownik i jego IP ale na sterowniku nie jest online i nawet lokalnie przez aplikację nie wyświetla się …. :(
2024-12-30 08:29
  PrzemekP Posty: 1016 Ostrzeżenie: 0 Admin
Skosiu10 napisał » 2024-12-28 19:18
Witam 
Dzisiaj podłączyłem kocioł po kablu. 
Kabel dobrze zarobiony, internet działa na laptopie. Jeśli próbuje ręcznie ustawić DHCP to sterownik wyświetla komunikat na wyświetlaczu brak komunikacji, sprawdź połączenie że sterownikiem i pyka przekaźnik. Polaczenie kablowe ok zarówno do sterownika jak i do modułu Nie mam od początku żadnej karty SD włożonej w sterowniku. Czy trzeba coś z oprogramowaniem ogarniać czy to jakiś błąd ? Ktoś coś wie na ten temat? 
 Dziękuję po stokroć

Czy możesz wejść na stronę lokalną sterownika? W sieci lokalnej w przeglądarce wpisz w pasku adresu adres IP jaki sterownik dostał z DHCP.
2026-02-01 07:31
  Mateusz1310 Posty: 1 Ostrzeżenie: 0
Mam podobny problem. Podłączenie po kablu, w sieci aplikacja odnajduje sterownik ale nie może się z nim połączyć w aplikacji. Podczas próby parowania błąd, sterownik offline. Na panelu sterowania pieca brak ikonki połączenia z internetem.
Jakieś porady?
Pello v3.5
2026-02-01 08:19
Jaki adres IP / Maska / Brama pokazuje się na panelu strownika?
Czy po wpisaniu adresu IP w przeglądarce (w komputerze w sieci lokalnej) jest widoczna strona lokalna sterownika?
Jaką wersję softu ma sterownik? 
2026-02-06 18:21
  fallenangel86 Posty: 1 Ostrzeżenie: 0
Czołem. Ten sam problem. Na komputerze loguję się do sterownika po nr IP, ale dodać się nie da. Pokazuje się komunikat, że urządzenie nie zostało znalezione. Pello v3.5. Po każdej próbuje sparowania adres IP na kotle się zmienia.
2026-02-06 19:02
fallenangel86 napisał » 2026-02-06 18:21
Czołem. Ten sam problem. Na komputerze loguję się do sterownika po nr IP, ale dodać się nie da. Pokazuje się komunikat, że urządzenie nie zostało znalezione. Pello v3.5. Po każdej próbuje sparowania adres IP na kotle się zmienia.

Najprawdopodobniej taka sama odpowiedź. 
Jaka jest wersja software w sterowniku? Nie mówię tutaj o Pello 3.5 - mówię o wersji w stylu: 1.1.28.1 / 1.1.38.37
Użytkownicy online: AndrzejWanio, B-C-ogniwo, CLAy, Defroobornicka, rykala, wegry