Forum Pello v3.5 Brak podpięcia Internetu pello v 4 Subskrybuj | ||||
|
||||
Skosiu10
|
Witam
Dzisiaj podłączyłem kocioł po kablu. Kabel dobrze zarobiony, internet działa na laptopie. Jeśli próbuje ręcznie ustawić DHCP to sterownik wyświetla komunikat na wyświetlaczu brak komunikacji, sprawdź połączenie że sterownikiem i pyka przekaźnik. Polaczenie kablowe ok zarówno do sterownika jak i do modułu Nie mam od początku żadnej karty SD włożonej w sterowniku. Czy trzeba coś z oprogramowaniem ogarniać czy to jakiś błąd ? Ktoś coś wie na ten temat? Dziękuję po stokroć |
|||
|
||||
BRAVAMW
|
Pello v4 ma miejsce na kartę. U mnie też nie ma karty. V4 ma już wbudowaną pamięć ,a slot jest dodatkowo w razie aktualizacji z karty. Ja podpiąłem po kablu do punktu wifi który znajduje się w pobliżu pieca. Możliwe ze ustawienia adresów trzeba zrobić takie jak ma router. DHCP mam włączone. Maska sieci i brama też się różnią w sekcji (ustawienia - ethernet są inne , a drugie są ethernet - aktualne) mam takie jak na routerze.
też mi to nie działało ale zresetowałem punkt dostępu i wps-em połączyłem i się udało. Gdzieś czytałem żeby działało po wifi z aplikacją z telefonu to pierwsze połączenie musi być tak że tel.z aplikacją i router muszą być podłączone w tej samej sieci wifi. Potem już idzie korzystać z logowania przez serwer e-sterownik. |
|||
|
||||
Skosiu10
|
Dziękuję za odpowiedź!
Dalej nic, chociaż jak wchodzę w ustawienia routera to router widzi sterownik i jego IP ale na sterowniku nie jest online i nawet lokalnie przez aplikację nie wyświetla się …. :( |
|||
|
||||
PrzemekP
|
Skosiu10 napisał » 2024-12-28 19:18 Witam Dzisiaj podłączyłem kocioł po kablu. Kabel dobrze zarobiony, internet działa na laptopie. Jeśli próbuje ręcznie ustawić DHCP to sterownik wyświetla komunikat na wyświetlaczu brak komunikacji, sprawdź połączenie że sterownikiem i pyka przekaźnik. Polaczenie kablowe ok zarówno do sterownika jak i do modułu Nie mam od początku żadnej karty SD włożonej w sterowniku. Czy trzeba coś z oprogramowaniem ogarniać czy to jakiś błąd ? Ktoś coś wie na ten temat? Dziękuję po stokroć Czy możesz wejść na stronę lokalną sterownika? W sieci lokalnej w przeglądarce wpisz w pasku adresu adres IP jaki sterownik dostał z DHCP. |
|||