Forum Pello v3.5 Termostat Subskrybuj | ||||
|
||||
macko7777
|
Witam. Posiadam piec Pello 10 i kupiłem termostat LIBRA BLACK na wifi ale sterownik go nie widzi. Kocioł i termostat podłączony pod jedno wifi. Czy do tego sterownika pasuje tylko dedykowany termostat dostępny na tej stronie czy ja jestem głupi i nie wiem jak to podłączyć? W necie nic nie ma, szukałem pół dnia.
|
|||
|
||||
rj1972
|
W necie a już napewno na tym forum jest wystarczająco informacji na temat współpracy sterownika ecoal i pello z termostatem. W tym zakresie pello i ecoall mają te same zasady. Przedewszytstkim masz instrukcje sterownika.
Gdzie wyczytałeś i że Twój sterownik jest podłączony przez wifi? Nie ma takiej opcji. Termostatat łączysz z sterownikiem na 3 sposoby: - Kablem termostat zewnętrzny innego producenta. - kablem czujnik temperatu który był w zestawie i być może taki sam masz go wykorzystany do temperatury zew. wedy jest to termostat zintegrowany w sterowniku i nie trzeba nic więcej kupować. - bezprzewodowo przez system radiowy nie mylić z wifi. Wtedy kupujesz moduł radiowy RM1 i co najmniej jeden czujnik bezprzewodowy BT4B lub BT5B. Info w sklepie ES na tej stronie. Powtarzam to nie jest wifi i takiej opcji nie ma. |
|||
|
||||
macko7777
|
Przecież mam podłączony piec do internetu i mogę nim sterować z telefonu czy komputera. Myślałem, że się obejdzie bez tego modułu i puszczę to przez wifi ale jednak nie. Dzięki za info.
|
|||