Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum Pello v3.5 Brakło peletu podczas pracy kotła Subskrybuj | ||||
|
||||
BRAVAMW
![]() |
Brakło peletu podczas pracy kotła nie było mnie w domu ,a piec kilka razy wygaszał i rozpalał. Widziałem przez internet na podglądzie ,a dobrze wiedziałem że braknie i myślałem że się sam wygasi. Jak zdalnie wyłączyć piec przez aplikację? Sterownik pello V4. Bałem się o grzałkę bo się gasił i rozpalał ,a nie było peletu. Zdalnie przeszedłem na pracę ręczną i jakoś to wyłączyłem. Nie wiem jak długo by to trwało dopiero kilka dni go mam i się uczę. Może czegoś nie doczytałem i nie znalazłem funkcji stop w aplikacji. Chyba że tak zrobi kilka razy i się sam wyłączy.
|
|||
|
||||
Michal86
![]() |
Jeżeli pelletu i tak nie ma na ruszcie to po prostu przejść z trybu automatycznego na ręczny. Wymusi to natychmiastowe wyłączenie palnika. Jeżeli natomiast pellet jest na ruszcie najprościej i najbezpieczniej po prostu ustawić zadaną niższą niż aktualna temperatura na kotle.
|
|||
|
||||
BRAVAMW
![]() |
Dziękuję zrobiłem to jakoś w aplikacji tryb ręczny i po paru minutach wyłączyłem wentylator. Mogło by być w aplikacji lub przez stronę START-STOP.
|
|||