Forum Pello v3.5 Czujnik temperatury zewnętrznej Subskrybuj | ||||
|
||||
3218
|
Witam mam czujnik temperatury zewnętrznej na kablu nie wiem dokładnie jaki model współpracuje on z zaworem 4d ale odnoszę wrażenie że przekłamuje on ze wskazaniem temperatury jaka jest na zewnątrz rano jadąc autem miałem -1 a czujnik wskazywał 5 stopni jak mogę to poprawić żeby był lepszy odczyt czy te czujniki na kablu takie są
|
|||
|
||||
Michal86
|
Ważne żeby czujnik był na północnej ścianie. Nie mogą na niego padać promienie słoneczne. Na wysokości ok 2m nad podłożem. Załóż go tam i zamontuj obok tymczasowo nawet jakiś domowy termometr. Zobacz czy będą tak duże różnice. Możesz go skalibrować w ustawieniach.
|
|||
|
||||
3218
|
Czujnik montowali mi panowie którzy podłączali kocioł w tym okresie jesienno zimowym rzadko słońce na niego świeci może być lekko wyżej niż dwa metry ale nie dużo chyba musiał dać zwykły termometr i zobaczyć co będzie
dodane 2024-11-06 09:44Dodam że kotłownie mam przy domu że z jednej strony do południa mam słońce a po południu z drugiej strony i tam mam zamontowany ten czujnik temperatury.mam możliwość zamontować go tak jakby z przodu i wtedy nie byłby wogole na słońcu bo zasłaniał by go solar na wodę tylko wtedy byłby na wysokości od ziemi jakieś 3metry |
|||
|
||||
Rudi24
|
Zacznij od porównania wskazań z innym "pewnym" termometrem
|
|||